Új szintre emelte a zöld gondolkodást a GRÁNIT Bank Öko Kalkulátora

2022.06.03. 13:11 Módosítva: 2022.06.07. 16:18
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Gyorsan népszerű lett a GRÁNIT Bank ügyfelei körében a bank mobilapplikációjában elérhető Öko Kalkulátor, amellyel a kártyabirtokosok bankkártyás vásárlásaik alapján nyomon követhetik, hogy milyen hatásuk van a környezetükre a mindennapokban. A Mastercard Carbon Calculator-án alapuló új funkciót világviszonylatban is az elsők között vezette be a bank tavaly november közepén.  A Carbon Calculatort a Mastercard a svéd Doconomy-val közösen fejlesztette azzal a céllal, hogy segítse a fogyasztói kiadásokról való tájékoztatást és ösztönözze az éghajlat-tudatosabb vásárlási döntéseket.

1 nagyméret.png

A digitális platformokon szolgáltató GRÁNIT Bank választásával az ügyfelek már önmagában is sokat tesznek a környezetért, a bank működése során 633 tonna papírt és 39 ezer tonna CO2 kibocsátást előzőtt meg.

A Bank mobilapplikációjában elérhető új funkció, az Öko Kalkulátor használatával azonban a bank ügyfelei újabb  szintre léphetnek a környezettudatosságban. A kalkulátor segítségével személyre szabottan, kártyás vásárlásaik alapján követhetik a mindennapjaikat kísérő CO2 kibocsátást. Az érték elmenthető és hónapokra visszanézhető, látványos grafikonok segítségével. Az ügyfelek kibocsátásukat könnyedén semlegesíthetik is, hiszen az applikációban pár kattintással – egy hazai alapítvány támogatásával - a CO2-t hatékonyan elnyelő fákat is ültethetnek, sőt napról napra nyomon követhetik saját fáik CO2 semlegesítő hatását.

2nagyobb.png

Az Öko Kalkulátor gyorsan népszerű lett, bevezetése óta 10 százalékkal nőtt a GRÁNIT eBank használók száma, akiknek több mint fele megnyitotta a funkciót és átlagosan havi 3 alkalommal ellenőrzi a vásárlásával járó szén-dioxid kibocsátást. A bank környezettudatos ügyfelei tesznek is az ökológiai lábnyomuk csökkentéséért, április végéig már közel 1,5 millió forintot adományoztak faültetésre, amely összegből csaknem 1600 facsemete kerülhet földbe tavasszal Budapesten és főváros környéki erdősítési programok keretében.

Az Öko Kalkulátor bevezetése fontos eleme a GRÁNIT Bank zöld stratégiájának, amelynek megvalósítása során a Bank fontosnak tartja, hogy amellett, hogy belső folyamataival csökkenti az energiafelhasználást és 2020-ban, valamint 2021-ben is biztosította a karbonsemleges működést, erősítse a környezettudatos szemléletmódot partnereiben, ügyfeleiben is.

Részletek: https://granitbank.hu/fenntarthatobank/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.