Horvátország idilli úticél egy vitorlás élmény nyaraláshoz ezen a nyáron

2022.06.20. 10:22 Módosítva: 2022.06.21. 09:26
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A több mint 1200 felfedezhető sziget, a tengeren töltött napok örök élményt nyújtanak

Horvátország adriai szigetvilágának lélegzetelállító pompája életre szóló emlékeket és felejthetetlen kalandokat hagy maga után.

CNTB/ Mladen Scerbe
CNTB/ Mladen Scerbe

A nyílt tengeren való hajózás számos lehetőséget kínál Horvátország sokszínűségének felfedezésére. Nemcsak új nézőpontból láthatod a tengerpartot, de kiköthetsz vagy lehorgonyozhatsz kevésbé ismert területeken, városokban és falvakban, így egyedülálló betekintést nyerhetsz Horvátország gazdag kultúrájába és történelmébe.

Vitorlázz Isztriáról!

Töltsd nyaralásod az ország legcsodásabb városai közé tartozó Rovinj és Pula felfedezésével! Mindkét város tökéletes hely a tengeri utazás megkezdéséhez, mert mindkettő mindössze hat órányi autóútra van Budapesttől, és a Brijuni szigetcsoport (Isztria egyetlen nemzeti parkja) mindössze 12 tengeri mérföldre van Rovinjtól. Továbbvitorlázhatsz Isztria felől a Kvarner vidékére, ahol felfedezheted Abbáziát és Krk gyönyörű szigetét.

CNTB/ Ivo Biocina
CNTB/ Ivo Biocina

Teljes gőzzel a Kvarner Riviéra felé

Krk-ből a lelkes tengerészek továbbutazhatnak Rab középkori városába vagy a part mentén még tovább Cres-be, amely szintén bővelkedik természeti szépségekben. A horvátországi Kvarner régió gasztronómiai kínálatáról is híres, köztük a vrbniki Žlahtina borról és a tenger gyümölcsei szerelmeseinek szánt a Kvarner scampi-ról.

Emlékezetes élmények Split-Dalmácia megyében

Az igazi szépséget megtapasztalni vágyó tengerészek a kormány mögé ülve elhajózhatnak Splitbe, Horvátország tengerpartjának legnagyobb és az ország második legnagyobb városába. A városból a kapitány és legénysége könnyedén elérheti Šolta, Brač, Hvar és Vis szigeteit, amelyek mindegyikének megvan a maga jellegzetes karaktere. Visen lehetőség nyílik olyan varázslatos barlangok felfedezésére, mint a Medviđa Špilja és a Stiniva-öböl, Hvarban pedig egész éjszakát táncolhatnak végig. Splitben a kulturális látnivalók gazdag választéka, valamint a nyüzsgő éjszakai élet és a gasztronómiai különlegességek várják az idelátogatókat.

CNTB/ Zoran Jelaca
CNTB/ Zoran Jelaca

Fedezd fel a több mint 6000 kilométernyi, hajóval is bejárható horvát partszakaszt! – a magad módján, mert ez a te életed, a te időd és a te élményed.

HTZ 2016 logo + slogan madjarski rgb
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.