Ricsárdgír, Szepesi Matyás és Saiid a Hajógyár júliusi sorozatában

2022.07.01. 16:36 Módosítva: 2022.07.04. 10:53
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Izgalmas kollaborációk forrósítják tovább a nyarat az A38 Hajón.

Zene x Látvány

Élőzenés divatbemutatóval és beszélgetéssel kezdi júliusi eseményeinek sorát a Hajógyár. A kifutót Istvánffy Emma egyedülálló szabással megalkotott ruhái, Szarvas Valentin izgalmas printjei és Kiss Egedi Adél, vagyis Delka bag üde, nyári romantikát árasztó darabjai hódítják meg. A modelleknek egy őrülten energikus trashpunk csapat, a Ricsárdgír ad lendületet, akik vad zenéje mellé Kacsó Hanga bársonyos éneke állít kontrasztot.

Kiss Egedi Adél, Delka bag
Kiss Egedi Adél, Delka bag

Zene x Szöveg

Július 12-én Szepesi Mátyás, a Konyha frontembere, a Magashegyi Underground egykori gitárosa és friss Artisjus díjas szövegíró, dalszerző beszélget Erdős Vikivel. Matyi az utóbbi években többször is megmutatta, hogyan kell olyan dalszöveget írni, amire széles rétegek képesek rákapcsolódni, mégis sokat mond. Ezen az estén a szöveg és dallam kapcsolatát kutatják, hogy egy dalban hogyan tudnak ezek tökéletes összhangot alkotni, egymást hitelesítő elemként szolgálni. Az este pedig nem zárulhat Matyi dalai nélkül, aki gitárt ragad és akusztikus koncerttel búcsúzik a közönségtől.

Szepesi Mátyás
Szepesi Mátyás

Zene x Színház

A slam poetry egyik legsikeresebb hazai képviselője, a kétszeres országos bajnok, Süveg Márk “Saiid” érkezik a Hajó színpadára július 19-én. Hegyi Dórival (Ohnody) az irodalom, a rap és a színház összekapcsolódásáról beszélgetnek, de szó lesz Saiid Akkezdet Phiaiban töltött éveiről és önkeresésről is. Márk performansza mellett az estet a Momentán Társulat improvizatív jelenetei teszik színessé.

Süveg Márk “Saiid”
Süveg Márk “Saiid”

Zene x Mozgás

A hónapot a Hajógyár zene x mozgás eseménye zárja július 26-án. Frissen végzett modern táncművészek hozzák el erre az estére alkotott koreográfiájukat, melyhez a dallamokat Bagi Anna Borbála zongoraművész adja. Az előadást követően Grecsó Zoltán, az est házigazdája beszélget a táncosokkal a tanulással töltött évekről és a pályakezdéssel kapcsolatos tapasztalataikról. A beszélgetéshez csatlakozik Rácz Anikó karrier tanácsadó, a SÍN Művészeti Egyesület munkatársa, valamint Lukács Levente táncművész.

Hajógyár a VOLT-on is!

A VOLT-on indította be az első fesztiválkörútját a Hajógyár. A Petőfi színpadon Jónás Verától, Saiid-on át egészen a Parno Grasztig terjedt a skála, amit a tervek szerint a legnagyobb fesztiválokon, még ha más előadókkal is, de megismételnek.

Nem csak élőzenei meglepetésekkel készült a Hajógyár a VOLT-ra, itt jelentették be a kezeik alatt formálódó, a több mint 60 évnyi magyar könnyűzenei életet digitalizáló, archiváló projektjük, a Magyar Popkulturális Értéktár indulását is. A popkulturalis.hu-n elérhető MPÉ világviszonylatban is páratlan kezdeményezés. A folyamatosan bővülő és alakuló felület a teljes hazai könnyűzenei élet feldolgozását tűzte ki célul: összeszedni és összekapcsolni az egyes szereplőket, térképet rajzolni a magyar popkultúra még mindig íródó történetéről, mely folyamatba idővel a szélesebb közönséget is be szeretné vonni.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.