Kiemelkedő betéti kamatok – szerethető megoldások

Jendrolovics Peter 1108x623.png
2022.09.12. 15:18 Módosítva: 2022.09.13. 14:49
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Kiemelkedő betéti kamatokban adja vissza költséghatékonysági előnyét ügyfeleinek a GRÁNIT Bank.

A megtakarítások jelentősége talán sosem volt olyan fontos az utóbbi években, mint éppen az idén. Annak, aki képes tartalékot képezni, akár kiadásai ésszerűsítésével, átgondolásával vagy bevételei lehetővé teszik, hogy félre tudjon tenni, első feladata, hogy felmérje, milyen hosszú ideig tudja nélkülözni az így képződő plusz összegeket, második pedig, hogy megtalálja a leginkább kedvező megtakarítási formát.

Kézenfekvő megoldás a bankbetét, amelyet nem csak a bank jövedelmező gazdálkodása és tőkehelyzete biztosít, de személyenként és bankonként minden magyarországi hitelintézetnél 100 ezer euróig (mai árfolyamon mintegy 40 millió forintig) véd a betétbiztosítás is. A GRÁNIT Bank nemcsak vonzó kamatozású betéteket biztosít , de a bank digitális megoldásaival a betétek egyszerűen, szerethető módon kezelhetők, lekötésük nagyon egyszerű akár mobilapplikáción is, s ha szükséges, éppoly egyszerű a feltörés is. A banknál több lejáratra, 5-9 százalék közötti éves kamattal, és EBKM mutatóval lehet betétet lekötni, csak bankszámlára van szükség hozzá.

A GRÁNIT Bank a szektorátlaghoz képest közel kétszer költséghatékonyabban működik, és ezt a költséghatékonysági előnyt érvényesíti szolgáltatásainak árazásában, így betéti kondícióinál is. A bank fontosnak tartja, hogy a betétek . fair kamataival segítse ügyfelei megtakarítási céljait és vonzó alternatíva maradjon számukra a banki betét a tartalékok képzésénél. A lakossági pénzek gyarapításához a meglévő lejáratok mellett két új lakossági betét is elérhető a banknál az augusztus közepén kezdődött és szeptember végéig tartó akcióban:

  • a 6 hónapos és évi 7,00 százalékos kamatot fizető (EBKM 7,00 %), KamatMax betétet, valamint
  • a 12 hónapos és aktuálisan 9 %-os kamatot (EBKM 9%, a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 2,75%) – KamatMax Plusz betétet.

Mindkét betéti forma előnye, hogy a bank meglévő és új ügyfelei egyaránt leköthetik benne pénzüket. A KamatMax Plusz betét esetében pedig a kamatszint még tovább is nőhet emelkedő jegybanki alapkamat esetén. A KamatMax Plusz betét aktuális kamata meghaladja az Egyéves Magyar Állampapír tervezett emelés utáni 7 százalékos kamatszintjét is. A kiemelkedő kamatok feltétele egyszerűen teljesíthető. A 6 hónapos betét esetében havonta 20 ezer forint összegben kell GRÁNIT Bankos bankkártyával vásárolni, míg a 12 hónapos betétnél csupán aktívált GRÁNIT Bankos bankkártya megléte szükséges.

A betétlekötés teljesen díjmentes, sőt a betéteket néhány kattintással a bank mobilapplikációjából is le lehet kötni és – ha szükséges – fel is lehet törni. A betétek lekötéséhez bankszámlát kell nyitni, a számlanyitás díjmentes, teljesen online folyamat, szelfivel vagy GRÁNIT VideóBankon keresztül, és a betétek lekötéséhez nyitható havidíjmentes bankszámla.

Az emelkedő kamatkörnyezethez igazította a napokban a Bank számos további 12 hónapos vagy annál rövidebb lekötési idejű betétjének kamatait is, így már 1 hónapos – feltétel nélküli – lekötés esetén is elérhető évi 5 százalékos kamat (EBKM 5%)

Betét neve Kamat EBKM Lekötési idő
GRÁNIT KamatMax Plusz Jegybanki alapkamat- 2,75% 9% 12 hónap
GRÁNIT KamatMax 7% 7% 6 hónap
GRÁNIT eBank betét 6% 6% 3 hónap
GRÁNIT Szimpla (feltétel nélküli betét) 5% 5% 1 hónap

A kamatemelést kedvezően fogadták a megtakarítók, részben ennek is köszönhető, hogy az új ügyfelek számlanyitása idén, azaz január elejétől szeptember végéig több mint 56 százalékkal magasabb, mint az elmúlt év azonos időszakában, a napokban pedig megnyitottuk a 100 ezredik bankszámlát is.

– mondta Jendrolovics Péter, a GRÁNIT Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője, hozzátéve, hogy a lakossági betétállomány is 22 százalékkal növekedett ugyanezen időszak alatt. A GRÁNIT Bank a jövőben is figyelemmel kiséri a jegybanki alapkamat alakulását és az irányadó kamatszinthez igazítja betéti kamatait - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes.

A digitális üzleti stratégia révén az élenjáró betéti kondíciók és az egyszerű, mobilapplikációban is elérhető és leköthető megtakarítási formák mellett a hitelek esetében is vonzó digitális érték ajánlatokat találnak az ügyfelek a GRÁNIT Banknál. Ezek közül kiemelkedik a piacon egyedülálló 100 százalékban online igényelhető, VideóBankban szerződhető babaváró hitel és az online előkalkulációval és hitelbírálattal digitális ügyfélfiókban elérhető okos nyomtatványokkal, online igényelhető jelzáloghitel, amely esetében csak a szerződéskötéshez szükséges személyes jelenlét.

A tájékoztatás nem teljes körű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A bankszámlák és betétek részleteiről és a kapcsolódó szolgáltatásokról a vonatkozó, mindenkori hatályos lakossági bankszámlákról szóló hirdetményekben, a GRÁNIT Bank Üzletszabályzatában, a Pénzforgalmi Szolgáltatások, Betétügyletek-, illetve a Bankkártya Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételeiben tájékozódhat, amelyek megtalálhatók a GRÁNIT Bank honlapján (lakossági hirdetmények) és az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségekben. Részletek https://granitbank.hu/lakossag/megtakaritasok/

GB Index PR cikk beagyazott 727x409.png

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.