Barabás Lőrinc, Bánki Beni és Udvaros Dorottya a Hajógyár novemberi eseményeiben

2022.10.28. 14:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Feltörekvő és tapasztalt művészek foglalják el az A38 Hajó színpadát.

Zene x Szöveg

Megújulva, új műsorvezetővel folytatja Zene x Szöveg sorozatát a Hajógyár novemberben, 1-én már Kemény Zsófi fogadja az est vendégét. A költő, író és sikeres slammer a fiatal szövegíróval és producerrel, Fehér Hollóval, valamint Bánki Benivel mélyül el dalszövegeik mondanivalójában, amit az NLP koncertje követ.

Bánki Beni
Bánki Beni

Zene x Színház

A feltörekvő előadók után a hónap következő eseményén, november 8-án a hazai hip-hop egyik leghíresebb alakját Ganxsta Zolee-t ismerheti meg a közönség Péterfy Bori optikájában. A rapper karrierje kezdetén elsősorban a műfaj nyugati parti alapköveire támaszkodva alapította meg a Kartellt és újabb projektjeit is az amerikai zene inspirálja. Takács Vilkóval közös formációjuk, a Dos Diavolos a texasi rockabilly stílust idézi. Az est folyamán Zolee és Bori feltárják a zenész alkotói folyamatát, inspirációit és életútját, amit a Momentán Társulat performansza kelt életre.

Dos Diavolos: Takács Vilkó és Ganxsta Zolee
Dos Diavolos: Takács Vilkó és Ganxsta Zolee

Zene x Mozgás

A Zene x Mozgás november 15-i eseményén Grecsó Zoltán a tehetséggondozás fontosságáról beszélget vendégeivel, Jenna Jalonennel és Juhász Péterrel, a SUB.LAB.PRO alapítóival, akik programjukkal segítik a táncosok kreatív kiteljesedését és technikai tudásuk elmélyítését profi környezetben, hogy a megfelelő felkészültséggel tudjanak tovább haladni szakmai pályájukon. Az egyesület táncosainak előadása után a magyar trap szcéna egy igazán érdekes arca, a slam poetry műfajában is jeleskedő Young Majré hódítja meg a színpadot.

SUB.LAB.PRO
SUB.LAB.PRO

Zene x Látvány

November 22-én a jazz, a divattervezés és az építészet együttese kel életre a Hajógyár Zene x Látvány eseményén. Hegyi Dóri vendége hazánk egyik leghíresebb jazz zenésze, Barabás Lőrinc lesz, aki számos nemzetközi sikert ért már el, trombita játékával rengeteg országban és fesztiválon lépett fel, de saját improvizatív zenei estet is vezetett Londonban. Hozzá csatlakozik Szemere Kamilla divattervező és Hegyi Fanni, hogy együtt egy különleges, audiovizuális élményt hozzanak létre.

Barabás Lőrinc, fotó: Galgóczi Németh Kristóf
Barabás Lőrinc, fotó: Galgóczi Németh Kristóf

Zene x Szöveg

A hónapban két Zene x Szöveg esemény is lesz az A38 Hajón. A második, november 29-i estén Kemény Zsófi két sikeres, tapasztalt művésszel, Udvaros Dorottyával és Hrutka Róberttel beszélget a szövegírás és előadás nehézségeiről, valamint a szövegalkotás karakterre szabásáról. A páros Bereményi Géza régi, újabb, és korábban még nem hallott dalszövegeit adja elő.

Udvaros Dorottya és Hrutka Róbert
Udvaros Dorottya és Hrutka Róbert
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.