Valószínűleg erre fogsz költeni az idei Black Friday-en!

2022.11.14. 10:57 Módosítva: 2022.11.14. 13:31
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Ezek az online vásárlási trendek jellemzik majd a leginkább az idén november 18-án zajló Black Friday-t az eMAG szerint.

727 500 index 2.png

Impulzusvásárlás helyett tudatos döntések

Bár a fekete péntek sokak szerint az ész nélküli költekezésről szól, az eMAG szerint az idei trendek mást mutatnak: már hetekkel a Black Friday előtt jól látszódott, hogy a felhasználók hosszabb időt töltenek a termékadatlapok böngészésével, mint tavaly ilyenkor. Vagyis alaposabban tájékozódnak arról, melyik termék lenne a leginkább megfelelő számukra. A tudatosságot jelzi az is, hogy sokkal több terméket mentenek el a kedvencek közé az ügyfelek, tehát nem impulzusvásárlást terveznek, hanem konkrét termékekből vadásznak fekete pénteki leárazottra. Az eMAG és a GKID őszi piackutatásának eredményei szerint a rutinos online vásárlók már nem is a mosószer vagy a száraz tészta elfogyásához, hanem az online akciók, készletkisöprések idejére időzítik a nagybevásárlást. 

Sokan most váltanak energiahatékony gépekre

Idén a Black Friday slágertermékei az energiatakarékos háztartási gépek lesznek, hiszen manapság mindenki a rezsiköltségeit igyekszik csökkenteni. Mivel tavaly megváltoztak az uniós energiacímkék, “eltűntek” az A+++ jelzésű berendezések, de a mai D, E, F jelölésűek is kedvező fogyasztásúak: erről a eMAG blogján részletes információk találhatók.

Idén őszre már a tévévásárlás is részben energetikai kérdéssé vált, hiszen egy régebbi modell a lapostévék közül is többet fogyaszthat, különösen a nagyobb képernyős modellek. A tévék esetében is megújultak az energiacímkék tavaly, ezekről pedig egyértelműen leolvasható az éves átlagfogyasztása egy-egy modellnek, így egyszerűen kiválasztható a megfelelő méretű és fogyasztású készülék.

727 500 index.png

Hódít a csomagautomatás átvétel

Ha nem hűtőszekrényt vagy tévét, hanem normál méretű terméket rendelsz, érdemes csomagautomatás átvételt kérned, hiszen ez általában a legkedvezőbb árú kiszállítási opció, mivel egy futár egy automatában több mint 50 rendelést is kiszolgálhat, ezért a kereskedőnek is gazdaságosabb így eljuttatnia a terméket csomagautomatán keresztül.

Egy ilyen automatából nonstop át lehet venni a rendelést, és elég QR-kódot leolvasni, vagy PIN-kódot bepötyögni az akciós pelenkacsomag átvételéhez ahelyett, hogy a csomagponton átvételi elismervényt kellene hosszasan kitöltögetni. Már a fekete pénteki rendelés előtt érdemes kiválasztani a legközelebb eső easybox csomagautomatát, hogy az akciós termékek vadászata során ezzel már ne menjen az idő.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.