Azt hiszed, mindent tudsz a mobilodról?

2022.12.21. 09:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Tedd a szívedre a kezed! Te is a mobiloddal kelsz? Az első dolgod reggel, hogy a kezedbe vedd és megnézd a legújabb posztokat, üzeneteket? Este pedig elalvás előtt az okostelefon az, amit utoljára leteszel az éjjeli szekrényre? Sok funkcióját ismered a telefonodnak? Netán azok közé a magyarok közé tartozol, akik a boltban már rég elő sem veszik plasztik bankkártyájukat, amikor a kasszánál egy érintéssel fizetnek? Bankkártyádat hozzáadtad már a kedvenc streaming szolgáltatód applikációjához? Miért is teszi ez kényelmesebbé mindennapjaidat? Az alábbiakban néhány tippet adunk, miért és hogyan érdemes okostelefonodat fizetésre használni.

727 409 b B5376 VISA FIFA Fingers-Crossed---Coat---Mobile---P1 V

Miért fizess okostelefonnal?

A mobilfizetés nagy előnye a gyorsaság és a kényelem, de a legfontosabb, hogy okostelefonos fizetés esetén ugyanazt a védelmet és biztonságot élvezheted, mint bármely más Visa-kártyás tranzakció során. A kártyaadatokat a Visa egyedi, titkosított számsorral helyettesíti, így biztos lehetsz benne, hogy bizalmas adataidhoz senki nem férhet hozzá. Visa kártyád helyett mobiltelefonnal, okosórával vagy tablettel is fizethetsz, csak arra kell figyelned, hogy az engedélyezéshez az arc vagy az ujjlenyomat felismerésére is szükség lehet. Légy Te is azok között, akik nyugodtan otthon hagyják a bankkártyájukat. A Visa legfrissebb kutatása* szerint magyarok 62%-a szívesen használja okostelefonját az interneten vásárlásra és fizetésre, 23% pedig a boltokban sem veszi már elő a plasztikkártyáját.

Így állítsd be a gyors és kényelmes mobilfizetést

  1. Add hozzá Visa kártyádat az okostelefonod vagy okosórád „pénztárcájához”, azaz Wallet alkalmazásához. Nyisd meg az alkalmazást és készíts fényképet Visa kártyádról, amely lehetővé teszi, hogy a kártyaadatok gyorsan betöltődjenek. Ezután meg kell adnod a CVV2 kódot, amit a bankkártya hátoldalán találsz. Ez a folyamat kissé eltérhet az okostelefon operációs rendszerétől függően (további információ itt és itt).
  2. Az üzletben csak tartsd a terminál fölé a mobilodat, előtte oldd fel a készüléket jelszóval, ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel, és indulhat a vásárlás.
1108 623 GettyImages-1128048513 (1)

Fizess mobiloddal a boltban

A 45-54 éves magyar válaszadók 75%-a tudja, hogy az üzletekben fizethet okostelefonjával, és 22% él is ezzel a lehetőséggel. A magyarok 37%-a az újévi leárazások idején is tervezi a mobilját használni fizetéshez*.

Online vásárlás néhány kattintással

A magyarok 74%-a okostelefonja segítségével keres termékeket és szolgáltatásokat, 59%-a rendel termékeket vagy szolgáltatásokat mobilkészülékével, és 62%-uk az okos eszközével fizet is*.

Miért add hozzá kedvenc applikációidhoz a bankkártyádat?

Mert nem kell minden egyes alkalommal újra bepötyögni a kártyaadataidat. Mentsd el azokat a szolgáltatók alkalmazásaiban, így legközelebb még gyorsabb és kényelmesebb lesz a fizetés. Csakúgy, mint azoknak a magyaroknak, akik az ételrendelésért (31%), a streaming szolgáltatásokért (24%), a közlekedésért (18%) és az utazásokért (17%) fizetnek* az applikációkba mentett kártyaadataik kiválasztás utáni megerősítésével. A Visa tanulmányából az is kiderül, hogy a Z generáció, azaz a 18-24 évesek 76%-a már legalább egy mobilalkalmazáshoz hozzáadta a kártyáját.

Pro tipp: Fogadj kártyás fizetést mobiloddal

Vállalkozó vagy és ügyfeleid jobban szeretnének kártyával fizetni? Te is élhetsz az okostelefonok adta fizetési lehetőségekkel. Tegyük fel, hogy villanyszerelő vagy, akit gyakran hívnak házhoz. Androidos okostelefonodat könnyedén alakíthatod fizetési terminállá, így kínálva kényelmes fizetési lehetőséget ügyfelednek.

A vállalkozók külön eszköz beszerzése nélkül, gyors szerződéskötés után egyszerűen letölthetnek egy alkalmazást a telefonjukra, és internet kapcsolat megléte esetén egy érintéssel szinte azonnal fogadhatják a szolgáltatás ellenértékét. A biztonságot garantáló technológiát, amely a fizetési tranzakciók egyszerűsödését hozza el, Tap to Phone-nak nevezik, és a magyarok több mint fele szívesen fizetne úgy, hogy a másik fél okostelefonja működik fizetési terminálként.

*A Visa Mobilfizetési szokások 2022 kutatást a Kantar nemzetközi kutatócég készítette 2022 októberében, online adatfelvétel keretében, országonként 1000 fős, 18-65 év közötti válaszadói mintán. A felmérés a következő országokra terjed ki: Lengyelország, Csehország, Magyarország, Románia, Bulgária, Szlovákia, Szlovénia és Horvátország.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.