Élje át álmai téli vakációját a szlovákiai hegyekben

c-Marek-Hajkovsky-foto-JASNA-zinna-kampan-2022 120 2
SLOVAKIA TRAVEL Hirdetés
2023.01.06. 09:31
Ezt a cikket a(z) SLOVAKIA TRAVEL, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A mesés természet és a tökéletes síterepek karnyújtásnyira vannak. Ön melyiket választja?

Ha egy igazán jó téli üdülésre vágyik mindennel, ami ehhez tartozik, van pár tippünk. Az Alacsony-Tátra Szlovákia top turisztikai régiói közé tartozik, ahol nemcsak remekül lehet síelni, de számos elfoglaltságot kínál azokra a napokra is, amelyeken a sífelszerelést pihentetni szeretné. Azok közé tartozik, akik szeretnek minden nap valami újat kipróbálni? Vegye célba Jasnát, Petra Vlhová, a havas sportág olimpiai bajnokának hazai központját, amely 35 különböző nehézségi szintű, 50 km összhosszúságú sípályával rendelkezik. A freeride zónában átélhet egy vad lesiklást, egy 12 méteres ugrást, kipróbálhatja az éjjeli síelést, részt vehet a pénteki szervezett síalpinista túrán vagy piknikezhet a felvonó kabinjában.

Fotó: SLOVAKIA TRAVEL, Martin Šopinec
Fotó: SLOVAKIA TRAVEL, Martin Šopinec

Ha már jól átjárta Önt a hideg, jólesik elüldögélni az Après-ski bárokban egyenesen a síterepeken, amelyek a szórakozás, jó hangulat és a pihenés szinonimái és kitűnő frissítőkkel, italokkal és zenével szolgálnak. Jasnán négy ilyen bár is található, mindegyik minőségi szolgáltatásokkal. A hegyekben eltöltött adrenalindús napok megkoronázásaként a besenyőfalvi (Bešeňová) víziparkba érdemes ellátogatni. A holisztikus szemléletű wellness központban szaunadóm is van, ahol szauna ceremóniákon vehet részt fantasztikus zenei és fényeffektusokkal kísérve.

Fotó: SLOVAKIA TRAVEL, Martin Šopinec
Fotó: SLOVAKIA TRAVEL, Martin Šopinec

Egy kicsivel tovább északra emelkedik a világ legkisebb magashegysége – a Magas-Tátra. Három jelentős síközpontja – Tátralomnic (Tatranská Lomnica), Csorba-tó (Štrbské pleso) és Ótátrafüred (Starý Smokovec) nagyszerű síélményeket garantál egészen tavaszig. Ótátrafüreden szuper szánkózás várja, Tarajkán megtekintheti a Jégdómot vagy a fénnyel játszó Kvantáriumot. Csorba-tó a Magas-Tátra leglátogatottabb helye, ahol a sífutás szerelmeseit több mint 25 kilométer sífutó pálya várja. Tátralomnicon a tapasztalt és igényes sízők is elégedettek lesznek. Itt található ugyanis Szlovákia egyik legmeredekebb síterepe, a Lomnici-nyereg (Lomnické sedlo) fekete sípálya 1300 méteres szintkülönbséggel. A sífelvonóknak is köszönhetően a szlovákiai Tátra – Magas vagy Alacsony, a szórakozás, a végtelen élmények és az érintetlen természet közelségének garanciája.

Keressen további tippeket a www.slovakia.travel/hu weboldalon és tervezze meg téli vakációját az elképzelése szerint.

Ezt a cikket a(z) SLOVAKIA TRAVEL, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.