Karrierváltás: még mindig az IT a legjobb befektetés?

1280x720.png
2023.03.27. 10:39
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Magas fizetések, gyors előrelépés, rugalmasság: ezekkel csábítja az IT a karrierváltókat.

A Junior programozó képzéseket indító Green Fox Academy adatai szerint tavaly a partnercégeiknél átlagosan bruttó 570.000 Ft kezdő fizetésért tudtak elhelyezkedni a frissen végzett junior programozók és átlagbérük már 3 év után meghaladja a bruttó 1 millió forintos küszöböt. De nem csak az anyagi biztonság miatt vált vonzóvá az IT terület.

Folyamatos tanulási lehetőségek

Világszerte még mindig folyamatosan nő az igény az IT szakemberekre, így ezen a pályán a munkavállalók számára több a választási lehetőség. Azoknak, akik IT irányba indulnak, számtalan út nyílik meg horizontálisan és vertikálisan is. Egyfelől lehetőségük van sokféle új technológia elsajátítására, másfelől pedig minél szélesebb körű tudásra tesznek szert, annál feljebb léphetnek a ranglétrán egészen a topmenedzseri szintig.

Green Fox Academy

Gyors előrelépés a karrierlétrán

A Green Fox Academy legutóbbi felméréséből kiderült, hogy a náluk végzett hallgatók 2 év szoftverfejlesztői tapasztalattal jellemzően már medior pozícióban dolgoznak.

„A válaszadók több mint 93 százaléka sikeresen megtalálta helyét IT területen. Ők átlagosan 2 hónap alatt már el is helyezkedtek az új munkahelyükön, 85 százalékukat pedig 2 év után előléptették” – összegezte az alumni kutatás eredményeit Fachs Anita, a Green Fox Academy vállalati szolgáltatásokért felelős cégvezetője.

A terület specialitása: kiemelkedő rugalmasság

A szakmai kihívások, az előrelépési lehetőségek és az innovatív projektekben való részvétel mellett további motivátor, hogy a legtöbb cég rugalmas lehetőségeket kínál az IT területen dolgozóknak, úgy mint a távmunka, részidős foglalkoztatás és a home office lehetősége. Ezzel a szaktudással könnyen el lehet helyezkedni nemzetközi környezetben is, akár anélkül, hogy külföldre kellene költözni hozzá.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen a karrierváltás?

Elsősorban azoknak való az IT szakma, akiknek jó a logikai, analitikai érzékük és szívesen oldanak meg problémákat. Előny, ha valaki gyorsan tanul, és motiválja, hogy folyamatosan fejlődhet. Az erős soft skillek is alapvetőek, hiszen a fejlesztőknek csapatban kell dolgozniuk. Elengedhetetlen továbbá egy erős középszintű angol nyelvtudás, mivel egyrészt az IT nyelve az angol, másrészt számtalan multinacionális cégnél dolgoznak különböző nemzetiségű szakemberek.

Te is váltanál IT-ra?

A Green Fox Academy júniusban induló online Junior programozó képzésébe szuperintenzív vagy munka mellett végezhető formában is belevághatsz.
Jelentkezz május 7-ig!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.