Szezonnyitó eseménnyel köszönti a húsvétot a Vasúttörténeti Park

Húsvét cikk6
2023.03.31. 15:19 Módosítva: 2023.03.31. 15:19
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja idén is egy nagyszabású húsvéti családi programmal nyitja meg a 2023 évi szezont. A már hagyományként megszervezett eseményre április 10-én, húsvéthétfőn kerül sor, és a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is számos színes programmal várják a családokat.

Húsvét cikk2

A Magyar Vasúttörténeti Park által szervezett események minőségét mi sem fémjelzi jobban, mint hogy népszerűségük a családi programok hazai rangsorában évek óra töretlen. A Park közel 70.000 négyzetméteres területet tölt meg minden rendezvény alkalmával izgalmas és szórakoztató programokkal, amelyek akár egész napra kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A tematikus húsvéti eseményekkel minden évben a tavasz érkezését is köszönthetjük, idén április 10-én tartják meg a húsvéthétfő a Vasúttörténeti Parkban elnevezésű programot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Park korábbi, rövidített nyitvatartása után április elsejétől ismét teljes időben várják a vendégeket.

Április 10-én, húsvéthétfőn 10 órától 18 óráig biztosít ünnepi szórakozási lehetőségeket a Park a látogatóknak színes programokkal és előadásokkal. 11 órától az Ákom-Bákom Bábcsoport hozza el a gyerekeknek a 'Világgá ment Csacsi és Bari' című történetét, amit 13 órától az Aranykapu Hagyományőrző Társulat tavaszköszöntő műsora követ majd. A magyar népszokások interaktív, élőzenés előadás keretében is megjelennek a Vaga Banda gólyalábasok jóvoltából, akik többek között tojászsonglőrrel, látványos jelmezekkel, locsolóversekkel és tavaszköszöntő dalokkal érkeznek az eseményre.

Húsvét cikk1

A Park legnépszerűbb állandó programjai közül is válogathatnak a látogatók: a kerti vasút, a fordítókorong és a gőzmozdony húsvéthétfőn is gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról. A mozgalmasabb aktivitások kedvelői a kézi hajtányt is kipróbálhatják, de akár a pónilovaglással is tehetnek egy próbát. Két izgalmas állomás között juthat idő arcfestésre vagy alkotásra a kézműves saroknál, de az állatsimogató kedves kis jószágait sem érdemes kihagyni. A főszereplő nyuszin kívül itt többek között egy holland törpe kecske és kisgidái várják a barátságos látogatókat.

Minden évben az egyik legjobban várt eseményünk a szezonnyitó rendezvény, hiszen ezzel veszi az idei programsorozat. Bízunk benne, hogy ez alkalommal is hozzájárulhatunk a télűző, tavaszváró hangulathoz, és mindezt ünnepi és élményteli szórakozással biztosíthatjuk a családok számára.

– mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.