Az év slágerpályázata cégeknek: akár 150 millió forint vissza nem térítendő támogatás július 31-ig

tréning-cover
2023.05.22. 14:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A munkatársak tudásának növelése, készségeik javítása hasznos képzések révén úgy, hogy az a végén nemhogy egy fillérjébe nem kerül a cégnek, de még keres is rajta - első hallásra ez bizonyára túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig most a hazai kis- és középvállalkozásoknak megvan erre a lehetőségük, és még a nagyvállalatok is jóval a piaci ár alatt oktathatják munkavállalóikat. Mutatjuk, hogyan lehetséges mindez!

A rendszeresen megvalósított vállalati képzések a szakmai, versenyképességi szempontok mellett a munkaerő megtartása és bevonzása miatt is fontosak, ugyanakkor természetesen komoly elkötelezettséget is feltételez egy ilyen program a cég tulajdonosai és vezetése részéről, hiszen az oktatás díja mellett a tanfolyamok idején kieső munkaerővel is számolniuk kell.

Most viszont adott a lehetőség a hazai vállalkozások számára, hogy rendkívül kedvező feltételek mellett képezzék munkatársaikat, sőt akár még nyereségük is legyen az oktatásból. Hogy mindez hogyan lehetséges? Nos, a válasz a munkahelyi képzések támogatására vonatkozó GINOP PLUSZ-3.2.1-21-es pályázatban rejlik - melynek II. üteme esetében 2023. július 31-ig meghosszabbították a beadási határidőt -, no meg a szakértő segítségben.

A vállalkozások a kompetenciáik fejlesztésére, idegen nyelv, IKT és szakmai ismeretekre irányuló képzésekre igényelhetnek pályázati forrást.
A vállalkozások a kompetenciáik fejlesztésére, idegen nyelv, IKT és szakmai ismeretekre irányuló képzésekre igényelhetnek pályázati forrást.

Akár 150 millió forintos képzési támogatás is igényelhető

Az összesen 15 milliárd forint keretösszegű pályázat keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások 75 millió, míg a nagyvállalkozások 150 millió forintos támogatást igényelhetnek, ráadásul az ország egész területéről, vagyis budapesti cégek is pályázhatnak. A támogatás képzési költségre, bértámogatásra, projekt-előkészítés, projektmenedzsment és szakmai megvalósítói költségekre egyaránt igényelhető. A vállalkozások a kompetenciáik fejlesztésére, idegen nyelvi és IKT képzésekre, illetve szakmai ismeretekre irányuló képzésekre igényelhetnek pályázati forrást. A támogatás mértéke nagyvállalatoknál 50, középvállalatok számára 60, mikro- és kisvállalkozások esetében pedig 70 százalék. A pályázatról a pontos részleteket, az AGORA Oktatási Intézet által nyújtott támogatásokat mindenki számára érthető magyarázattal itt találja.

A 15 és 50 fő közötti kisvállalkozások a pályázati feltételek alapján akár ötmillió forintos pénzügyi nyereséget is elérhetnek.
A 15 és 50 fő közötti kisvállalkozások a pályázati feltételek alapján akár ötmillió forintos pénzügyi nyereséget is elérhetnek.

Ötmilliós nyereséget is elérhetnek a kisvállalkozások

A 15 és 50 fő közötti kisvállalkozások a pályázati feltételek alapján akár ötmillió forintos pénzügyi nyereséget is elérhetnek. Az 50 és 250 fő közötti középvállalatok esetében úgy lehet megvalósítani a képzést, hogy összességében egyetlen forintjába se kerüljön a cégnek, míg a 250 főnél többet foglalkoztató nagyvállalatok esetében a szokásos összeg harmadáért lehet megszervezni a képzést.

A tapasztalataink azt mutatják, hogy sok cégnél az adminisztrációs feladatok, vagy egyéb okok miatt nehezen szánják el magukat arra, hogy induljanak egy-egy pályázaton. A most nyitva álló munkahelyi képzési pályázat nagyon kedvező feltételeket kínál, a nagyvállalatok a megszokott piaci ár akár harmadáért is oktathatják munkatársaikat, míg a kisebb cégek esetében még arra is van esély, hogy a plusz tudás mellett pénzügyi nyereséggel zárják a projektet. A bizonytalankodóknak azt tanácsolom, hogy ha túl soknak érzik a pályázással járó adminisztrációs feladatokat, akkor keressenek egy profi partnert, aki segíti őket a folyamatban, hiszen kár lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget. Mi, az AGORA Intézetnél a pályázat megírását, a képzési igények felmérését, a képzések lebonyolítását is vállaljuk. Partnereinkkel az egész folyamaton, a projekt menedzsmentjén is végigkísérjük a cégeket. Ráadásul azért, hogy még könnyebbé tegyük a vállalkozások számára a döntést, a június 30-ig befutó pályázati regisztrációk esetében csak sikerdíjat számítunk fel.

– hangsúlyozta Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet 20 éves képzési tapasztalattal rendelkező ügyvezetője, pályázati szakértő és tanácsadó.

Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet ügyvezetője, pályázati szakértő, senior tréner-tanácsadó
Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet ügyvezetője, pályázati szakértő, senior tréner-tanácsadó

Profikkal garantált a siker

A siker pedig garantált, hiszen a szervezetfejlesztési és felnőttképzési intézményként 14 éves tapasztalattal rendelkező, szakterületén – szervezet- és vezetőfejlesztésben - a közel 100 tréning- és tanácsadócég között az IFKA független minősítési rendszer alapján az első helyen lévő AGORA Oktatási Intézet eddig 100 százalékos sikerességi aránnyal rendelkezik a képzési pályázatokon. A szervezet az elmúlt közel másfél évtized során mintegy 400 vállalatot segített a fejlődésben a multinacionális cégektől a kkv-kon át a startupokig, 30 ezer munkavállalót és több mint 1000 felsővezetőt képezve, többek között a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Telekom, az MVM és a Suzuki munkatársait, és számos hazai kis- és középvállalkozást sikerült növekedési pályára állítani a fejlesztéseknek köszönhetően.

Indulna a pályázaton, és kérdése van? Személyes vagy online tanácsadásra van szüksége? Keressen minket bizalommal a pályázati oldalunkon megadott elérhetőségek egyikén: https://www.ginop321.hu/

De hogyan lesz ebből nyereség?

A GINOP PLUSZ-3.2.1-21 munkahelyi képzési támogatási pályázat egyik különlegessége, hogy a kedvező feltételeknek köszönhetően egy kisebb vállalkozás akár pénzügyi nyereséggel is zárhatja a projektet. Például egy budapesti vállalkozásnak 150 munkatársa van, tehát középvállalatnak minősül. Az igények felmérése után a dolgozókat négy 15 fős csoportba osztjuk és a szervezet stratégiájával összhangban másfél éven keresztül 60 munkatárs különböző készségfejlesztő képzéseken vesz részt. A cég vezető munkatársainak vezetői készségek fejlesztésére kerül sor a projektnek köszönhetően, a munkatársak pedig például reziliencia, asszertív kommunikáció, konfliktuskezelés, stresszkezelés, értékesítés, együttműködés fejlesztése tréningeken vesznek részt. Valamennyien elvégzik az online gamifikált készségfejlesztő programot, az I Land-et. Ha kihasználjuk az 1 főre elszámolható maximális támogatást, 350 000 forintot, akkor összesen 21 000 000 forintba kerül a képzés, melyből a vállalkozásnak 8 400 000 forintot kell önrészként felmutatnia. Bértámogatásként 5 760 000 forintot igényelhetnek, és szakmai megvalósító munkadíjára is elszámolhatnak összesen 3 780 000 forintot. Tehát a bértámogatások teljes mértékben fedezik a képzések önrészét, így teljesen ingyenesen vehet igénybe a vállalat magas szakmai színvonalú képzéseket. Itt találhatók további példák arra, hogyan kereshet egy cég azzal, hogy a pályázati lehetőséget kihasználva oktatja munkatársait.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.