Chellotronica a UPC-től

2006.08.14. 12:58
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Azok, akik chello kapcsolattal neteznek, most tényleg örülhetnek, mert egy jó kis mp3 válogatást kapnak, amelyen a hazai elektronikus szintér krémje is szerepel.

A hazai lounge bulik jeles alakja, DJ Suefo által készített gyűjtemény nem egy gyenge promó összeállítás, felejthető zenékből, hanem egy olyan gondosan válogatott, jól felépített anyag, amelyet szívesen hallgatunk újra és újra. Találhatunk itt pörgős, ütemes ethno darabokat, de nyugis jazzes lounge számokat, vagy akár igazi forró szamba ritmusokat is. Külön jó hír, hogy a számok között van jó pár exkluzív megjelenés is. És persze nem a chello válogatása lenne, ha az éppen futó reklámok emblematikus zenéi lemaradtak volna. Az Amorf Ördögöket vagy az Erik Sumo Bandet már nyilván nem kell bemutatni senkinek. Mint ahogy a jazzt modern elektronikus műfajokkal a kilencvenes évek óta vegyítő, immáron elsőlemezes Ez a divat kollektívát sem.

Jutasi Tamás, aki új zenekarával, a funkos Dos Angeles Flangers-szel van jelen, sem szorul bemutatásra. A bulijáróknak valószínűleg a Másfél és Kamu zenekarok basszistájának, Sabák Péternek a neve is ismerősen cseng, aki Dizko Stu fedőnéven hozott össze egy lemezt. Mellettük néhány kevésbé ismert, csak a közelmúltban indult tehetség is feltűnik: a hatvanas évek tánczenéjét mai formára alakító pécsi Oriol Vandela, a jamaikai ritmusokat Debrecenben újragondoló Ital Water, valamint a nyíregyházi nu jazz, rock és modern elektronika manipulátorai, a Mystical Plants és a Secta Chameleon zenekarok.

A magyar előadók mellett két külföldi művész is bemutatkozik. A brooklyn-i Captain Planet egy modern szambával, a forró nyárhoz passzoló latinos mesterművel kápráztat el minket. Az angol Jon Kennedy pedig kicsit hűvösebb, visszafogott finom funk-os downtempoval jeleskedik.

Bőséges info és chellósoknak a letöltés megtalálható ezen a linken!

Aki meg nem chellós, hát_ Szóval nekik most biztos meg kell rendelniük, hogy letölthessenek. Persze úgy még iPod-ot is kapnak a válogatáshoz.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.