Csak internet legyen – felhőszolgáltatások a mindennapokban

2012.03.19. 16:07 Módosítva: 2012.03.20. 08:59
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A mindig, mindenhonnan elérhető céges felhőszolgáltatásokhoz mindössze egy laptop, egy mobiltelefon és internet szükséges.

Amihez évekkel ezelőtt még komplett informatikai osztályt tartottunk fent, az ma már egy szerződéssel kiváltható: a helyi it-megoldások korát leváltani készülő felhőmegoldások amellett, hogy beruházást sem igényelnek, még a rendszergazdai feladatokat is új dimenzióba helyezik.

Ugyanis azzal, hogy nem mi szeretnénk mindent saját magunk, helyi szerveren megoldani, hanem az üzemeltetést professzionális cégre bízzuk, új szintre lépünk. Megteremtjük annak a lehetőségét, hogy az általunk választott szolgáltatástól függően a rendszergazda vagy egyszerűen feleslegessé váljon - például egy virtuális hosting szolgáltatással kihelyezve valamennyi feladatot - , vagy pedig az eddig felhalmozott tudását a szoftver-oldalra koncentráljuk és egy virtuális szerver szolgáltatás keretében maximálisan testre szabható környezetet teremtsünk a számára havi pártízezer forintért cserébe.

Mindezek egy sokkal hatékonyabb vállalati környezetet teremthetnek azáltal, hogy egyrészt a szerver oldali hardveres és sok esetben szoftveres kérdéseket a következő 5-10 évre egy tollvonással kipipáljuk, másrészről pedig a rendszergazdának is a kezébe adjuk annak a lehetőségét, hogy azzal foglalkozzon, amihez a leginkább ért: a helyi számítógépek rendszeres karbantartása mellett a szerver-szintű szoftverek üzemeltetésével.

A felhőmegoldásokra való váltással azonban kiemelten fontos szerepet kap az internet: mindig, minden környezetben és esetben redundáns hálózatot kell kialakítanunk annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő az, hogy az adataink ugyan biztonságban vannak, de nem, vagy korlátozottan elérhetők. Éppen ezért fontos, hogy mind a mobil eszközöket, mind a helyi internet megoldásokat nézve több alternatívánk legyen: több szolgáltatónál legyen minimum kettő mobilinternetes SIM kártyánk és a telephelyeken is minimum kettő internetes elérést biztosítsunk a cég folyamatos üzletmenetének biztosítása érdekében.

*A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.

 
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.