Kinőttük a szervert. Vagy mégsem?

2012.03.26. 11:07 Módosítva: 2012.03.26. 11:16
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A skálázhatóság csak az egyik felhőszolgáltatáshoz kapcsolódó termékelőny.

A céges telephelyeken lévő szerverek eddig is bővíthetők voltak, bár jobb esetben viszonylag ritkán fordult elő, hogy erre sor került volna. Az ideális esetben körülbelül 1-2 évente felmerülő probléma általában a „mindenki törölje a felesleges fájlokat” című utasításokkal kezdődött, majd a manuális archiválási folyamatokkal végződött eddig. Ez a felhőben ennél egyszerűbb lesz.

A felhő ugyanis skálázható. Az egyes új munkatársak érkezésekor felmerülő új email cím, naptár, hozzáférési jogosultságok amellett, hogy pár kattintással beállíthatók, az egyes megnövekedett tárhely igények is minden eddiginél könnyebben kezelhetők. Ugyanis továbbra sincs szükség beruházásra, plusz háttértárolók, vezérlők beszerzésére: mindössze egy telefonhívásba kerül az, a bővíteni szeretnénk a tárhelyet, vagy a szolgáltatások valamelyikét, melyet a felhőszolgáltató percek alatt regisztrál és biztosít a számunkra.

A tárhely mellett az egyes felhőbe költöztetett szolgáltatások is hasonló könnyedséggel bővíthetők. Amennyiben úgy döntünk, hogy az első lépésben csak a céges dokumentumtárat és emailt költöztetjük a mindig, mindenhonnan elérhető szerverekre, úgy később bármikor dönthetünk úgy, hogy a szolgáltatások tárházát bővítjük. Ebben mindenképp érdemes konzultálnunk jelenlegi rendszergazdánkkal, rendszerintegrátorunkkal – ha van ilyen -, illetve felhőszolgáltatónkkal annak érdekében, hogy az egyes céges rendszereket miként és hogyan érdemes fellőni a felhőbe és ezek milyen további feladatokkal járnak. Jellemzően ezen változtatások költsége leginkább a költöztetésre szánt emberórákban mérhető, beruházást szintén nem igényelnek. A migrációs költségek azonban az egyes szolgáltatások felhőbe költöztetésével az ezáltal elérhető hatékonyságnöveléssel akár pár hónap alatt megtérülnek.

*A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.