Magyar szoftverfejlesztő cég a CeBIT 2007-en!

2007.03.09. 13:31
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Pár lelkes fiatal fejéből pattant ki az ötlet pár éve, hogy hozzák létre az első magyar GPS-navigációs szoftvert fejlesztő céget, és népszerűsítsék itthon a műholdas navigációt. Megtették, létrejött a NavNGo Kft., és termékük, a NavNGo iGO. Pár hónap múlva már úgy látták, hogy szoftverük a világpiacon is megállná a helyét, így szerény reményekkel ugyan, de standot állítottak a 2006-os CeBIT-en. A siker elsöprő volt, mára GPS-navigációs szoftverük az európai navigációs piac élvonalába jutatta őket. Természetes, hogy a CeBIT 2007-en is megjelennek, ahol hatalmas standdal és rengeteg újdonsággal várják, hogy mit hoz számukra a jövő.

Miért pont a CeBIT?

A CeBIT az IT szektorban tevékenykedő vállalatok egyik legfontosabb éves eseménye nemzetközi szinten. Tavaly csaknem 450.000 látogatója volt a kiállításnak. A rendezvény elsősorban az üzleti kapcsolatok építésére szolgál, és rengeteg konkrét üzlet is köttetik. "Egy nagy világcég életében presztízskérdést jelent, hogy megjelenik-e a CeBIT-en, a kisebb cégeknek viszont igazán nagy kiugrási lehetőség, hiszen a gyártóktól a disztribútorokon át a felhasználókig mindenkivel találkozhatnak egy hét leforgása alatt. Mi most dinamikusan fejlődő cégként valahol a kettő között vagyunk, de fel sem merült, hogy nem megyünk ki idén is, sőt, még nagyobb erőbedobással készülünk, mint tavaly_" - mesélte Fazakas András, a NavNGo Kft. operatív igazgatója.

Gigantikus NavNGo stand

A NavNGo egy technikai újdonságokkal teli, kétszintes standdal készül az idei CeBIT-re. Új termékeiket csaknem 200 m²-en mutatják be. A földszinten az érdeklődők ki is próbálhatják a NavNGo navigációs és játékszoftvereit, a galérián berendezett tárgyalóba pedig az üzleti érdeklődőket várják. "A stand mind látványelemeiben, mind építészeti megoldásaiban a jövőt idézi. A meghatározó vizuális élményt egy extrém méretű, főleg koncertek vizuális elemeként használt LED függöny és egy hatalmas plazmafal adja. Teljesen egyedülálló az a 4 darab 4D plazma képernyő is, mely valódi térélménnyel szolgál. A galérián szintén egy vadonatúj technikai megoldással, a 3D sztereo vetítéssel mutatjuk be cégünket az érdeklődőknek.." - mondta Kőhalmi Krisztián, a NavNGo Kft. kreatív igazgatója.

Fantasztikus újdonságok

A NavNGo fejlesztői ismét olyan szoftvereket alkottak, amik minden bizonnyal felkeltik majd a szakma és a közönség érdeklődését. Egyik legnagyobb újításuk az a mobil applikációs alkalmazáscsomag, amely kibővíti az egyszerűbb navigátorok funkcióit, ezáltal a mobil eszközt egy okos és nélkülözhetetlen személyi asszisztenssé változtatja.

A NavNGo újdonságokkal rukkol elő a mobiljátékok terén is. Új termékeik között a jövőbe mutató, fantáziavilágot ábrázoló programok mellett a hagyományos játékok szerelmesei is megtalálják a kedvükre valót. A hamarosan megjelenő Flipper játék például egyedülállóan élethű élményt nyújt, a tradicionálisan megszokott funkciókkal.

Szintén a CeBIT-en mutatják be a NavNGo Limousine nevű terméket is, amely nem más, mint a NavNGo iGO autóba építhető változata. Segítségével a műszerfalba szerelt nagyméretű kijelzőn élvezhetjük a műholdas navigáció előnyeit.

Vadonatúj NavNGo iGO 8

Legnagyobb érdeklődésre valószínűleg idén is a NavNGo iGO GPS-navigációs szoftver számíthat. Hihetetlen újítás, hogy a 2007 nyarán megjelenő NavNGo iGO 8 már alkalmas a térbeli (3D) megjelenítésre is, így a térképen domborzati elemek, épületmodellek jelennek meg, és az út is a domborzatra feszített, hogy a látvány még élethűbb legyen. "Úgy érezzük, hogy a NavNGo iGO 8 ismét olyan élményt jelent a felhasználóknak, amit más szoftverekben nem érhetnek el. A képi megjelenítés mellett a hangnavigálás és a felhasználói felület is megújult, térképeink pedig egyre precízebbek." - mondta Késmárki László, a NavNGo egyik vezető fejlesztője.

Azt még nem tudni, hogy az idei CeBIT hosszú távon mit hoz a NavNGo számára, de az biztos, hogy a fejlődés nem áll meg, sőt, csak most kezdődik el igazán.

www.navngo.com

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.