Vadonatúj termékekkel folytatja a Nav N Go

2007.03.30. 13:33
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A szoftverfejlesztéssel foglalkozó magyar Nav N Go Kft. ismét bebizonyította a CeBIT-en, hogy tud még újat adni a piacnak. Bemutatták új GPS-navigációs szoftverüket, a NavNGo iGO 8-at, amely leginkább 3 dimenziós térkép megjelenítésével hívta fel magára a figyelmet. De hamarosan piacra kerül a NavNGo Limousine is, amely a népszerű navigációs szoftver autóba építhető változata.

Navigáció felsőfokon

A Nav N Go fő profilja a kezdetektől fogva leginkább a GPS-navigációhoz kapcsolódik. Első termékük, az iGO My way szoftver pár hét alatt meghódította a magyar piacot, a 2006-os CeBIT után pedig a világ más részein is felfigyeltek rájuk, így az iGO My way-t ma már Európa-szerte használják.

A Nav N Go fejlesztői azonban állandóan újabb és újabb megoldásokon törik a fejüket, hiszen mindig tele vannak ötletekkel. Most ismét egy olyan szoftveren dolgoznak, amely forradalmi újítást jelent a navigáció területén. A nyár végén megjelenő NavNGo iGO 8 ugyanis már térbeli objektumok megjelenítésre is alkalmas, így a térképen domborzati elemek, épületmodellek is megjelenhetnek. Az út is domborzatra feszített, hogy a látvány még élethűbb legyen. Emellett a felhasználói felület és a POI kezelés is teljesen megújult, így a NavNGo iGO 8 még több hasznos és kényelmes funkciót kínál felhasználójának. "Azt hiszem, méltán lehetünk majd büszkék az új szoftverünkre, hiszen megint tud valami olyat mutatni, ami másnak eddig nem sikerült. Fejlesztőink tehetségének köszönhetően pár lépéssel mindig előrébb tudunk jutni, így sosem áll meg a haladás..." - mondta Késmárki László (Goro), a Nav N Go Kft. egyik vezető fejlesztője.

Másodpilóta a műszerfal mögött

A hazai autós és navigációs piac régóta vár egy olyan termékre, amely megoldja a beépített navigációs rendszerek minőségi problémáját. Az autókba gyárilag telepített eszközök ugyanis általában hiányos térképekkel rendelkeznek, különös tekintettel a kelet-európai régiót tekintve. A Nav N Go új terméke most erre kínál megoldást. Vadonatúj termékük, a Nav N Go Limousine lényegében az iGO My way GPS-navigációs szoftver autóba építhető változata. A szerkezet könnyedén csatlakoztatható a beépített, vagy akár az utólag vásárolt monitorokhoz, így a sofőr a nagyméretű kijelzőn élvezheti a műholdas navigáció előnyeit. Az érintőképernyőt egy távirányító helyettesíti, maga a készülék pedig beszerelhető akár a kesztyűtartóba is. A NavNGo Limousine ugyanazokat a részletes és pontos térképeket tartalmazza, amelyek az iGO My way-ben is vannak.

Új és régi irányok

A Nav N Go ma már több üzletágban dolgozik azon, hogy magas minőségű szoftvereket hozzon létre, valamint kielégítse, sőt, pár lépéssel meg is előzze a piaci igényeket. A Platform Solutions üzletág vadonatúj fejlesztése például egy mobil alkalmazáscsomag, amely kibővíti a kéziszámítógépek és navigátorok funkcióit, ezáltal a mobil eszközt egy okos és nélkülözhetetlen személyi asszisztenssé változtatja. Az alkalmazáscsomag tartalmazza a mindennapi ügyek intézéséhez szükséges programokat, például Naptárt, Feladatkezelőt és Címjegyzéket, melyet akár a Microsoft Outlookkal is szinkronizálhatunk. Használhatók a megszokott fájlkezelő funkciók, de szabadidőnkben akár mp3 zeneszámokat vagy videókat is lejátszhatunk rajta.

A fejlődés nem állt meg a cégbe olvadt PDAmill területén sem, akik a mobiljáték fejlesztésre szakosodtak, és már több díjnyertes játékszoftverrel büszkélkedhetnek. A Content Solutions üzletágban dolgozó csaknem 30 programozó egyedi látványvilágú, színvonalas hangeffektekkel gazdagított játékokat hoznak létre, a legkülönfélébb platformokra.

A siker útján

A Nav N Go egyre nagyobb céggé válik, ezt mutatja az is, hogy egyre több területen tevékenykednek, és folyamatosan bővül azon hardverek köre, melyeken az ő szoftverük fut. Termékeiket széles körben szeretnék a nyilvánosság elé tárni, így a CeBIT után nyár végén a berlini IFA kiállításon is saját standdal jelennek meg. Azt még nem tudni, hogy a jövő mit hoz a Nav N Go Kft. számára, de az már biztos, hogy a Nav N Go még sok meglepetést tartogat a jövőnek.

www.navngo.com

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.