Új 3D-s navigációs szoftverével és egy Ferrari versenyautóval mutatkozott be a Nav N Go

2007.09.03. 13:48
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Az iGO My way navigációs szoftvert fejlesztő cég standja mellett ezúttal sem lehet közömbösen elmenni. Az egyre ismertebbé váló csillag szimbólum valóban azt jelöli: lassan nincs olyan európai, aki ne ismerné a magyar Nav N Go magas színvonalú szoftvermegoldásait, melyek üstökösként robbantak be piacra. A cég a berlini IFA 2007 kiállításon bemutatta legújabb, háromdimenziós navigációs szoftverét, valamint a piacon az első kompakt, beépíthető navigációs rendszert, a NavNGo Limousine-t.

Frissesség és egyediség

A Nav N Go két éve teljesen ismeretlen cégként jelent meg a navigációs piacon. Lendületével, kreatív ötleteivel és rugalmasságával egy csapásra ismerté vált, majd hamarosan sikerült komoly piaci részesedésre szert tennie. "Azt hiszem, kevés az olyan cég, amely ilyen ütemben képes fejlődni, illetve követni, sőt, megelőzni a trendeket. Fejlesztőink napról napra tökéletesebb szoftvermegoldásokkal rukkolnak elő, és már nem csak a műholdas navigáció terén. Az a célunk, hogy a Nav N Go piacvezető szoftverfejlesztő cég legyen a navigációs szektorban és a mobil megoldások terén." - mondta Leon van de Pas, a Nav N Go ügyvezető igazgatója.

Lélegzetelállító látvány az IFA-n

A Nav N Go látványtervezői most sem bízták a véletlenre a cég standjának vizuális megjelenését. A CeBIT-en látott kétszintes, monumentális építmény után most egy attraktív, vibráló standdal készültek, melynek középpontjában egy egyedi Ferrari versenyautó kapott helyet. A Nav N Go a fő szponzora a Warm Up Racing Teamnek, az első hivatalos magyar csapatnak, a Ferrari Racing Challange bajnokságban. A versenyzők a standon látható egyedi, Nav N Go-kék színű autóban száguldoznak a pályákon. A Ferrarin kívül hétvégén még más látványosság is vonzotta a látogatókat: Nelly Marie Bojahr, a Miss Germany 2007 verseny nyertese két-két órát vendégeskedett a Nav N Go standján. A szépségkirálynő elárulta, hogy ő maga is használ navigációt. "Sokáig úgy gondoltam, hogy a műholdas navigációs eszközök csak a technika-orientált férfiak kedvencei, ám ahogy megjelentek a kisebb, nőies készülékek, azonnal rabul ejtettek. Sokszor már elképzelni sem tudom, hogyan tájékozódtam korábban GPS-navigáció nélkül." - mondta Miss Germany 2007.

És ami igazán egyedülálló...

A GPS-navigációs szoftverek egyre több funkcióval kápráztatják el a használókat, akik már nemcsak azért alkalmazzák a műholdas tájékozódást, hogy eljussanak az úticéljukig, hanem azért is, hogy mindezt könnyedén és élvezetesen tegyék. Ezt szolgálják az olyan kényelmi beállítások, mint az alagút üzemmód, a Text-to-Speech funkció, vagy a fejlett POI adatbázisok.

De mi az, amivel még sosem találkozhattunk navigációs szoftverben? A háromdimenziós látvány. Pedig képzeljük csak el, milyen élvezetes lehet a képernyőn megjelenő házak között nyomon követni utunkat, vagy a hegyek és völgyek között navigálni. Ezt ma már nem is kell elképzelni, hiszen a Nav N Go az IFA-n bemutatta az első térbeli megjelenítésre alkalmas navigációs szoftvert. A NavNGo iGO 8 egyedülálló rajzolómotorja képes valósághű, részletes 3D domborzati térkép rajzolására, akár 20 km távolságot átfogva. A térképen térben jelennek meg az utcaszintek, valamint az épületek és a tereptárgyak is.

www.navngo.com

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.