Kalitkába zárt fiú a Westendnél

2005.06.13. 10:03
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Érdekes vállalkozás tanúi lehetnek azok, aki hétfőn ellátogatnak a Westend City Center mellé. Először azt hittük, híres szabadulóművészünk, vagy egyik tanítványa rukkol elő egy újabb szenzációs mutatvánnyal, ezt a gondolatot erősítette az a viszonylag nagyméretű üvegkalitka is, amelyet az éjszaka folyamán telepített valaki az épület mellé.

Ennek ellenére az üvegkalitka berendezése leginkább egy lakáséra emlékeztet, van benne még televízió és internet is, úgyhogy valószínűleg ezúttal nem beton kerül bele, hanem valami, vagy valaki más. Mivel egyikünk sem tudja, mi készül a Westend mellett, megpróbáltunk utánajárni a titoknak.

Az üzletközpont körül figyelgető emberek egyike viszonylag homályos feltételezésekbe bocsátkozott, az állította, "valami fiatal gyerek szaladgált itt ki-be a kalitkából számítógéppel, tévével, meg egy csomó elektromos kütyüvel, és nagyon elszántnak tűnt". Arra viszont hihetetlen jólinformáltsága ellenére sem tudott magyarázatot adni, hogyan, és miért építette az üvegházat a rejtélyes fiatalember.


Klikk a képre!
A hatóság egyik képviselőjével is sikerült beszélnünk, aki kíváncsinak tűnt ugyan, érdemben nem tudott nyilatkozni arról, hogy ki és miért helyezte el a "műanyag lakást" a bevásárlóközpont közvetlen szomszédságában. Szerinte már próbálták felvenni a kapcsolatot a fiatalemberrel, de eddig nem sikerült utolérni, bár többen látták, amint egy színes nyomtatót cipelt be az üvegkalitkába. "Elképzelésem szerint a legvalószínűbb, hogy egy ösztönös, továbbfejlesztett lakásfoglalóval állunk szembe, aki ahelyett, hogy beköltözne egy elhagyott lakásba, épít magának egyet valami forgalmas helyen, így csak a közterületet foglalja el, de amint kiderül valami, intézkedni fogunk". Arra kérdésünkre, hogy vajon miért üvegből építi a ketrecet, a hatóság embere találóan annyit felelt: "Vagy ki akar látni, vagy azt akarja, hogy belássanak."

Miközben konkrét adatok után kutattunk, a fiatalember észrevétlenül az üvegkalitka mellé osont, és beköltözött, mintha csak hazament volna egy fárasztó nap után. Az üvegépítmény oldalára felrakta még kalitka.freeblog.hu webcímet, ahol többet is meg lehet tudni arról, hogy tulajdonképpen ki ő, és mit is akar, vagy személyesen is meglátogathatja bárki az üvegfalú minigarzont a Westend City Center Nyugati tér - Váci úti sarkánál.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.