Végleges látásjavítás lézerkezeléssel és csúcstechnológiás szürkehályog eltávolítás 10 % Újévi Kedvezménnyel!

2010.12.23. 13:48 Módosítva: 2010.12.23. 14:39
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A világon eddig elvégzett lézeres látáskorrekciós kezelések száma már meghaladja a tízmilliós nagyságrendet. Ezzel a módszerrel véglegesen elérhető az éleslátás, örökre búcsút lehet venni a szemüvegtől, vagy kontaktlencsétől. A Máltán és más országokban világszínvonalú egészségügyi ellátást nyújtó Saint James Hospital csoport tagja, a budapesti Saint James Szemészeti Központ a lézeres látásjavító és szürkehályog műtétek árából 10 % Újévi Kedvezményt nyújt 2011. január 31-ig!

Lézeres látásjavítás

Ha jó a látásunk, a fénysugarak a szem külső felszínén, a szaruhártyán áthaladva a látóhártyán egyesülnek, és éles képet látunk. Rövidlátás vagy távollátás esetén a kép az ideghártya előtt, vagy a mögött keletkezik és elmosódott lesz. Ennek korrigálására eddig az egyetlen eszköz a szemüveg vagy kontaktlencse volt, mely alakjánál fogva a fénysugarakat a megfelelő helyre irányította.

Az orvos-technológia ma már lehetővé teszi, hogy speciális orvosi lézerberendezés segítségével magának a szaruhártyának az alakját változtassuk meg a kívánt dioptriának megfelelően. Ezzel a módszerrel a szemüveg vagy kontaktlencse helyét tulajdonképpen a szaruhártya átalakított felszíne veszi át, a helyes irányba eltérítve a fénysugarakat. A lézerkezelés után külső segédeszköz nélkül is az ideghártyán keletkezik a kép, éppúgy, mint az élesen látó szemben.
A látáskorrekciós eljárás során a lézerimpulzusok apró – 0,68 mm-es pontonként nagyon egyenletesen formálják át a szaruhártyát a kívánt fénytörés elérésére. A szaruhártya görbülete nem egyenletes, minden embernél eltérő, egyedi sajátosságokkal rendelkezik. A klinikán használt csúcstechnológiájú lézerkészülék segítségével úgy tudják elvégezni a lézeres látáskorrekciót, hogy a dioptrián kívül a páciens szemének egyedi jellegzetességeit is figyelembe véve személyre szabottan tervezik a kezelést.

A lézeres látáskorrekciós kezelés az alábbi látáshibáknál alkalmazható:

  • rövidlátás (myopia)
  • távollátás (hypermetropia)
  • asztigmia (belső szemtengelyferdülés)

Ahhoz hogy a beavatkozás elvégezhető legyen egy előzetes, részletes szemészeti vizsgálatra van szükség, melynek során kiderül, hogy a páciens alkalmas-e a kezelés elvégzésére, nincsenek-e alapvető kizáró okai a beavatkozásnak.

Ugyanakkor van néhány olyan tényező, mely kizárhatja az alkalmasságot a lézeres látásjavító kezelésre. A klinika által összeállított Lézeres látáskorrekció előzetes alkalmassági teszt kitöltésével meggyőződhet arról, hogy az Ön esetében várhatóan elvégezhető-e a lézeres látáskorrekció.  A lézerkezelés előtti alkalmassági vizsgálatot a klinika ingyenesen biztosítja!

2011. január 31-ig a Szemészeti Központ 10 % Újévi Kedvezménnyel végzi a lézeres látáskorrekciós kezeléseket!
Azok számára, akik részletesebb információt igényelnek, a Klinika várhatóan 2011. január 6-án Nyílt Napot szervez, ahol az érdeklődők szakorvosoktól kaphatnak tájékoztatást a lézerszemészeti eljárásokról.

A lézeres látáskorrekciós kezelés során szemcseppekkel történik az érzéstelenítés, a pár perces beavatkozás teljes mértékben fájdalommentes. Az egyedülálló pontosságú és gyorsaságú lézerberendezéssel egy dioptria kezelése mindössze  2 másodperc, így az átlagos kezelési idő 10-12 másodperc!
A kezelést követő első hét végén általában már teljes a látásélesség és mindenki korlátozás nélkül folytathatja megszokott tevékenységeit, minden sportot és fizikai munkát éppúgy végezhet, mint előtte.

Szürkehályog eltávolítása csúcstechnológiával

A szürkehályog a szemlencsében jelentkező homályosodás. Általában mindkét szemet érintő betegség, de legtöbbször a látásromlás mértéke nem egyformán

fejlődik a két szemben. A szürkehályog pontos oka nem ismert, de sok olyan okot ismerünk, amelyek elősegíthetik a kialakulását. Ezek közül a legfontosabb az életkor, cukorbetegség, nagyfokú sugárhatás, villámcsapás, a szem gyulladásai, áthatoló sérülései, korábbi tompa ütés utáni állapot, gyógyszerszedéssel összefüggésben jelentkező hályog, vagy a szervezetet érintő ún. általános betegségeket kísérő hályogok.
Sajnos nem létezik olyan gyógyszer, szemcsepp, szemüveg vagy szemtorna, amivel a szürkehályog megállítható vagy visszafordítható lenne.
A szürkehályog csak műtéttel gyógyítható!
Napjainkban a legkorszerűbb műtéti technika a szürkehályog eltávolítására a fakoemulzifikáció. A műtét az elszürkült szemlencse részeinek eltávolítását - a lencse tokjának megtartásával - és műlencse beültetését jelenti.

A legújabb típusú műlencsék már multifokális változatban is rendelkezésre állnak, így a műtétet követően mind közelre, mind távolra élesen láthat a páciens, még olvasószemüvegre sincs szükség! Speciális műlencse beültetésével az úgynevezett asztigmia is korrigálható, az ilyen betegek korában „cilinderes” szemüveget voltak kénytelenek viselni.
A szürkehályog műtétnek számos feltétele van, ismerni kell a szervezet egészét és a szemgolyó részletes állapotát. Szürkehályog műtét előtt a szakorvos a legmodernebb műszerekkel teljes körű diagnosztikai vizsgálatokat végez minden esetben.

Az Ön orvosa ezek alapján személyre szabottan tervezi meg a beavatkozást és a műlencse optikai tulajdonságait, így optimális és egyéni sajátosságokat is figyelembe vevő eredmény érhető el.

A klinika által összeállított kitöltése segíthet eldönteni, hogy várhatóan Önnek szüksége van-e szürkehályog műtétre, illetve előzetes információt adhat a műlencse típusának felméréséhez. Szürkehályog eltávolítás előzetes alkalmassági teszt A szürkehályog műtét előtti alkalmassági vizsgálatot a klinika ingyenesen biztosítja!

A mintegy 15 perces műtét teljes mértékben fájdalommentes, az érzéstelenítés szemcseppekkel történik. A legkorszerűbb eszközökkel és technikával végzett beavatkozást egynapos sebészeti keretek között végzik, rövid pihenő után a páciens hazamehet.
A műtét 100%-os látásjavulást eredményez, amennyiben más szembetegség nem áll a háttérben.

2011. január 31-ig a Szemészeti Központ 10 % Újévi Kedvezménnyel végzi a szürkehályog műtéteket!

A Saint James Hospital Szemészeti Központ teljes körű szemészeti ellátást nyújt, foglalkozik 10 év feletti gyermekek gyermekszemészeti ellátásával, valamint csecsemők könnycsatorna elzáródásának kezelésével. Az intézet készen áll a zöldhályogosok és a cukorbetegek gondozására, lézeres kezelésére. A központ konzíliumot nyújt belgyógyászati, neurológiai és reumatológiai betegségek esetén is.
http://stjames.ellatas-szervezes.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.