Cardio-CT: a szívinfarktus korai diagnosztikával megelőzhető!

2011.12.02. 14:05 Módosítva: 2011.12.02. 14:10
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Hazánkban évente mintegy 40 000 ember halálát okozzák a szív- és érrendszeri megbetegedések, ami napi közel 100 főt jelent. Ma már idehaza is bárki számára elérhető a legkorszerűbb koszorúér diagnosztikai vizsgálat, a Cardio-CT, mellyel közel 100 %-os biztonsággal kizárható a koszorúér- betegség.

Mire alkalmas a Cardio-CT diagnosztikai vizsgálat?

A szív- érrendszeri betegségek esetében a Cardio-CT jelenti a világszínvonalú orvos-diagnosztikai csúcstechnológiát. A Cardio-CT 3D-ben képes a szív-és a koszorú ereinek állapotát felmérni. A teljesen fájdalommentes vizsgálat során a 2 sugárforrással rendelkező Cardio-CT készülék millimétereknél vékonyabb szeletekben készít felvételeket a mozgó szívről.

A vizsgálat panaszmentes esetben is felismeri a kezdődő koszorúér-betegségeket, így az infarktus, hirtelen szívhalál megelőzhető. A Cardio-CT vizsgálat képes a meszes lerakódásokon túl, a szűkületet még nem okozó, de infarktus veszélyt jelentő zsíros plakkok kimutatására is. A vizsgálattal a koszorúér-betegséget még azelőtt fel lehet ismerni, mielőtt szívinfarktust, tartós egészségkárosodást, esetleg halált okozna. A katéterezés negatív eredmény birtokában elkerülhető!

Központunk díjmentes nyílt napot szervez az érdeklődőknek, ahol kötelezettség nélkül minden kérdésére választ kaphat az eljárásról és megtekinteni a Cardio-CT berendezést is.

A vizsgálat menete

Maga a vizsgálat mindössze 1-2 percet vesz igénybe, fájdalom-mentes és semmiféle kellemetlenséggel nem jár. A Pozitron-Diagnosztika Központban működő 2 x 64 szeletes „Dual Source CT" készüléket, mely a jelenleg elérhető egyik legkorszerűbb Cardio-CT készülék a világon. A berendezés zajtalan, nem okoz bezártság érzetet. A vizsgálat mindössze egy vénás injekció okozta, vérvételhez hasonló tűszúrással jár. A vizsgálatok előre egyeztetett időpontban történnek, így nincs várakozás.


Az elkészült felvételeket kardiológus és radiológus szakorvosaink értékelik, és együtt készítik el a leleteket. A vizsgálat képi anyagát CD-n is a rendelkezésére bocsátjuk az írásos lelet mellett, melynek birtokában a páciens a kezelőorvossal együtt dönteni tud a további esetleges kezelésekről. Sok esetben még időben elkezdhető a kezelés és életmódváltás.

Vizsgálati javaslat

Amennyiben 40 év feletti és igaz Önre az alábbi állítások közül legalább kettő, fontolja meg, hogy további információkat kér a Cardio-CT vizsgálatról:

  • Dohányzik
  • Túlsúlyos
  • Magas a vérzsír szintje
  • Magas a vérnyomása
  • Cukorbeteg
  • A családjában volt szív és érrendszeri megbetegedés
  • Igazolt koszorúér betegsége van
  • Stresszes életet él
  • Mellkasi fájdalmai vannak
  • Fizikai teljesítőképessége jelentősen csökkent az utóbbi időben

Az egészségtudatos életmód és a rendszeres szűrések mellett a korszerű korai diagnosztikai vizsgálatok jelenthetik a legfontosabb tényezőt az egészség megőrzésében, és a gyógyuláshoz vezető kezelés megválasztásában!

Pozitron-Diagnosztika Központ – Képet adunk egészségéről!

1117 Budapest, Hunyadi János út 9.

Info-vonal: 06 1 505-8888
További információk:http://pet.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.