PET/CT: a korai rákdiagnosztika esélye

2011.12.02. 14:10 Módosítva: 2011.12.02. 17:21
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Magyarországon évente közel 30.000 daganatos haláleset történik. Egy részük elkerülhető lenne… A rák korai felismerésére már idehaza is bárki számára elérhető a teljes testet vizsgáló, orvosi csúcstechnikát alkalmazó módszer, mely a tünetmentes állapotban is képes felismerni az elváltozásokat.

A PET/CT, a rák korai felismerésében sorsdöntő diagnosztikai eljárás, már Magyarországon is több ezer számára adta vissza az élet esélyét. A gép több száz rétegfelvételt készítve az egész testet vizsgálja. A módszer egyedülállóságát az adja, hogy nem csak a szervek anatómiájáról ad felvilágosítást, hanem a szövetek anyagcseréjéről is. A vizsgálat nagy pontossággal mutatja ki az akár néhány milliméteres rosszindulatú elváltozást, így azok még időben felismerhetők, amikor a baj még jóval nagyobb eséllyel gyógyítható.

A PET technikának további előnye, hogy minél rosszindulatúbb egy folyamat, annál nagyobb (akár 100%-os) érzékenységgel ismerhető fel általa.
A Pozitron-Diagnosztika Központban működő PET/CT készülék  az egyik legkorszerűbb típus a világon.

Korai diagnosztika

A tünetmentes állapotban végzett korai diagnosztika nyugalmat jelenthet mind a páciensnek, mind családjának. Klinikánk statisztikái alapján megállapítható, hogy az egészségtudatos vizsgáltaknak közel 50%-áról derült ki a PET/CT vizsgálat eredménye alapján, hogy az illető valóban egészséges. A fennmaradó vizsgálatok egy részénél nem onkológiai betegségre derült fény, másik részüknél sajnos a PET/CT alapján javasolt szövettani vizsgálattal rosszindulatú daganatot igazoltak a szervezetükben.

Központunk díjmentes nyílt napot szervez az érdeklődőknek, ahol kötelezettség nélkül minden kérdésére választ kaphat az eljárásról és megtekinteni a PET/CT berendezést is.

Az alig 20 perces vizsgálat teljesen fájdalommentes, és a vizsgálathoz használt, helyben előállított radioaktív izotóp rendkívül rövid bomlási ideje miatt a szervezetet érő sugárterhelés minimális. A leletek és a felvételeket tartalmazó CD három munkanap alatt elkészül, melyek  kézhezvétele után, szükség esetén előre egyeztetett időpontban konzultációs lehetőséget biztosítunk a leletező szakorvossal.

Vizsgálati javaslat

Amennyiben Ön 40 év feletti és az alábbi rizikófaktorok közül legalább kettő igaz Önre, fontolja meg, hogy további információkat kér a PET/CT vizsgálatról, vagy részt vesz a Központ által szervezett nyílt napon:

  • Dohányzás
  • Egészségtelen táplálkozási szokások
  • Mozgásszegény életmód
  • A családban halmozottan előforduló daganatos megbetegedés
  • Rákkeltő anyagokkal végzett munka

A PET/CT képviselte csúcstechnológia az egészségtudatos embernek a nyugalmat, a betegnek a gyógyulás esélyét biztosítja!

Pozitron-Diagnosztika Központ – Képet adunk egészségéről!

1117 Budapest, Hunyadi János út 9.

Info-vonal: 06 1 505-8888
További információk: http://www.pet.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.