Lézeres látásjavítás: 1 dioptria 2 másodperc alatt!

2012.03.14. 13:52 Módosítva: 2012.03.14. 14:22
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Több mint 10 millió lézeres látáskorrekciós kezelést végeztek már a világon, mely végleges látásjavítást eredményez. A csúcstechnológiájú lézer-berendezéssel felszerelt Saint James Szemészeti Központ a 2012. április 30-ig megtörtént, személyre szabott lézeres látásjavító kezeléseket kedvezménnyel végzi!

Ha jó a látásunk, a fénysugarak a szem külső felszínén, a szaruhártyán áthaladva a látóhártyán egyesülnek, és éles képet látunk. Rövidlátás vagy távollátás esetén a kép az ideghártya előtt, vagy a mögött keletkezik és elmosódott lesz. Ennek korrigálására eddig az egyetlen eszköz a szemüveg vagy kontaktlencse volt, mely alakjánál fogva a fénysugarakat a megfelelő helyre irányította.

Az orvos-technológia ma már lehetővé teszi, hogy speciális orvosi lézerberendezés segítségével magának a szaruhártyának az alakját változtassuk meg a kívánt dioptriának megfelelően. Ezzel a módszerrel a szemüveg vagy kontaktlencse helyét tulajdonképpen a szaruhártya átalakított felszíne veszi át, a helyes irányba eltérítve a fénysugarakat. A lézerkezelés után külső segédeszköz nélkül is az ideghártyán keletkezik a kép, éppúgy, mint az élesen látó szemben. A lézeres látáskorrekciós kezelés rövidlátás, távollátás és asztigmia esetén jelenthet jó megoldást.

Ahhoz hogy a beavatkozás elvégezhető legyen egy előzetes, részletes szemészeti vizsgálatra van szükség, de a klinika által összeállított Lézeres látáskorrekció előzetes alkalmassági teszt kitöltésével tájékozódhat arról, hogy az Ön esetében várhatóan elvégezhető-e a lézeres látáskorrekció. A lézerkezelés előtti alkalmassági vizsgálatot a klinika ingyenesen biztosítja!

Ha 2012.03.31-ig jelentkezik, és 2012.04.30-ig megtörténik a beavatkozás a Szemészeti Központ dupla kedvezménnyel végzi a lézeres látáskorrekciós kezeléseket! (Az akciók pontos feltételeiről a weboldalon tájékozódhat. A kedvezmények nem vonhatóak össze.)

  • Ha ketten jelentkeznek be egyszerre lézeres látásjavító kezelésre, akkor mindketten 20-20% kedvezményben részesülnek!
  • Így két szem kezelése esetén személyenként 51.600 Ft-ot, ketten összesen pedig 103.200 Ft-ot takarítanak meg!
  • Ha egyedül jön kezelésre, a klinika Facebook oldalának like-olása 10 % kedvezményt jelent!
  • Továbbra is igénybe vehető a klinika 0 % THM-et tartalmazó 10 hónapos részletfizetési kedvezménye!

A klinikán használt csúcstechnológiájú lézerkészülék segítségével úgy tudják elvégezni a lézeres látáskorrekciót, hogy a dioptrián kívül a páciens szemének egyedi jellegzetességeit is figyelembe véve személyre szabottan tervezik a kezelést.

A lézeres látáskorrekciós kezelés során szemcseppekkel történik az érzéstelenítés, a pár perces beavatkozás teljes mértékben fájdalommentes. Az egyedülálló pontosságú és gyorsaságú lézerberendezéssel egy dioptria kezelése mindössze  2 másodperc, így az átlagos kezelési idő 10-12 másodperc!

A kezelést követő első hét végén általában már teljes a látásélesség és mindenki korlátozás nélkül folytathatja megszokott tevékenységeit, minden sportot és fizikai munkát éppúgy végezhet, mint előtte.

Szürkehályog eltávolítása csúcstechnológiával

A szürkehályog a szemlencsében jelentkező homályosodás. Általában mindkét szemet érintő betegség, de legtöbbször a látásromlás mértéke nem egyformán fejlődik a két szemben.

A szürkehályog pontos oka nem ismert, de sok olyan tényezőt ismerünk, amelyek elősegíthetik a kialakulását. Ezek közül a legfontosabb az életkor, cukorbetegség, nagyfokú sugárhatás, villámcsapás, a szem gyulladásai, áthatoló sérülései, korábbi tompa ütés utáni állapot, gyógyszerszedéssel összefüggésben jelentkező hályog, vagy a szervezetet érintő ún. általános betegségeket kísérő hályogok.

Sajnos nem létezik olyan gyógyszer, szemcsepp, szemüveg vagy szemtorna, amivel a szürkehályog megállítható vagy visszafordítható lenne. A szürkehályog csak műtéttel gyógyítható!

A szürkehályog műtétnek számos feltétele van, ismerni kell a szervezet egészét és a szemgolyó részletes állapotát. Szürkehályog műtét előtt a szakorvos a legmodernebb műszerekkel teljes körű diagnosztikai vizsgálatokat végez minden esetben. Az Ön orvosa ezek alapján személyre szabottan tervezi meg a beavatkozást és a műlencse optikai tulajdonságait, így optimális és egyéni sajátosságokat is figyelembe vevő eredmény érhető el.

A klinika által összeállított teszt kitöltése segíthet eldönteni, hogy várhatóan Önnek szüksége van-e szürkehályog műtétre, illetve előzetes információt adhat a műlencse típusának felméréséhez. Szürkehályog eltávolítás előzetes alkalmassági teszt

A Saint James Hospital Szemészeti Központ teljes körű szemészeti ellátást nyújt, foglalkozik 10 év feletti gyermekek gyermekszemészeti ellátásával, valamint csecsemők könnycsatorna elzáródásának kezelésével. Az intézet készen áll a zöldhályogosok és a cukorbetegek gondozására, lézeres kezelésére. A központ konzíliumot nyújt belgyógyászati, neurológiai és reumatológiai betegségek esetén is.

http://lezeres-latasjavitas.medicalcentrum.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.