Rendszermedicina – avagy az Ön számára is elérhető Dr. House

2012.11.12. 13:21 Módosítva: 2012.11.13. 10:37
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Sokan küszködnek fura, ellentmondásos vagy egymástól függetlennek tűnő panaszokkal. A felderítetlen betegségek aztán hosszú időn át megkeseríthetik a mindennapjaikat. Nem állíthatjuk Dr. House-t mindenki mellé, hogy a rejtett, feltáratlan okokat kinyomozza, és egyedül kézben tartsa az egészségünkért felelős folyamatokat. Van azonban megoldás: a rendszermedicina, mely már hazánkban is elérhető a Quintess Egészségközpontban.

Ma általában minden bajunkkal más-más szakorvost keresünk fel: az egyiket – mondjuk – a szívpanaszaink, a másikat mozgásszervi problémáink miatt, a harmadikat általános, belgyógyászati ügyben. A három szakorvos más és más egészségi problémát lát, és ezért különféle – néha egymásnak is ellentmondó - gyógymódokat javasol majd, miközben könnyen lehetséges, hogy egy, a páciensét egységes egészként látó orvos panaszainkat vissza tudná vezetni azok közös gyökeréhez: valóságos egészségi problémánkhoz.

Egy 48 éves férfi esete

Jó példa annak a 48 éves férfinek az esete, aki évek óta fennálló ekcémás bőrpanaszával bőrgyógyászhoz járt, és mivel egyre súlyosbodó emésztési problémákkal küzdött, elment több belgyógyászhoz is. Az előbbi krémeket, az utóbbiak különböző vizsgálatokat, majd savlekötőket és antibiotikumokat írtak fel neki. Közben persze a tünetek miatt magába fordult és szorongott, amit pszichiátere antidepresszánssal igyekezett enyhíteni. Ezen a ponton – szerencséjére – eljutott egy rendszerszemléletű orvoshoz, aki a részletes kikérdezés és alapos kivizsgálás alapján megállapította, hogy valamennyi tünete két-három fajta élelmiszer által kiváltott immunrendszeri izgalomra vezethető vissza. Új orvosa részletes táplálkozási útmutatást, megfelelő étrend-kiegészítőket és stresszoldó gyakorlatokat rendelt el. Az illető rendbejött, elhagyhatta összes gyógyszerét.

A rendszermedicina szemlélete

Egy bűncselekmény felderítésénél, ahhoz, hogy nagy bizonyossággal megtaláljuk a tettest, figyelembe kell vennünk az összes gyanúsítottat, a bűnjeleket és az indítékokat. Az orvosok sajnos ezt az alapos nyomozást nem mindig tudják elvégezni. Gyakran kénytelenek megállni az első „gyanúsítottnál”, ami az útjukba kerül, aztán gyorsan felírnak egy gyógyszert. Azok viszont, akik számba veszik az összes árulkodó jelet és a bizonyítékokat, eljuthatnak a minket gyötrő betegségek valódi „felbujtóihoz”.

(Dr. Filippo Ongaro a Quintess Egészségközpont nemzetközi orvos igazgatója)

A világon egyre népszerűbbé váló rendszermedicina azt tűzte ki célul, hogy a különböző orvosi szakterületek eredményeit ötvözve, átfogó vizsgálatok segítségével, komoly  figyelmet és időt fordítva az egyes páciensekre, nagyobb eséllyel megtalálja  az alapvető élettani folyamatok egyensúlyvesztésének valódi okait és segítsen  helyreállítani  azokat. A rendszerszemléletű orvoslás és a hagyományos (ámde részekben gondolkodó) orvostudomány együtt adnak optimális eredményt.


Mit nyújthat Önnek a rendszermedicina?

A Quintess Egészségközpont által kialakított folyamatot az alábbiak jellemzik:

Részletes felmérés: a páciens egészségi állapotáról, táplálkozási szokásairól, családi egészségi hátteréről, életviteléről, egyszóval minden olyan tényről, mely egymásra is hatva a panaszok okozója lehet, vagy befolyásolhatja a gyógyulás sikerét.

•    Ingyenes online rizikófeltáró kérdőív;

•    December 15-ig ingyenes, rendszermedicina tájékoztató orvosi konzultáció.

Rendszermedicina orvos a mögötte álló szakorvosi csapattal: az egyes páciensekkel kapcsolatos szakorvosi véleményeket rendszerbe foglalja, átlátja.
•    Orvosi szakterületek integrációja;
•    A pontos diagnózishoz és hatékony gyógyításhoz szükséges összes információ egy szakértő kezében fut össze.

4 óra személyes orvosi figyelem: a folyamatot irányító orvos - az időigényes háttérmunkán kívül - összesen ennyi időt tölt négyszemközt a pácienssel az egyes fázisokban.
•    Rizikófeltáró konzultáció, előzmények, életviteli, családi háttér, stb.;
•    Fizikális és műszeres felmérés, vizsgálati javaslattétel;
•    Eredmények, értékelés, terápiás javaslattétel.

Kinek javasolt?

Ha Önnek van egy vagy több olyan egészségi problémája

•    mellyel járt orvosnál vagy orvosoknál, de nem derült ki a probléma pontos oka,
•    melyet diagnosztizáltak, de eddig nem találták meg a hatékony gyógymódot,
•    melyeket külön-külön tünetileg kezelnek, de szeretne egy átfogóbb, mélyrehatóbb megoldást,

akkor javasolt, hogy részt vegyen a Qiuntess Egészségközpont rendszermedicina folyamatán, melyet ráadásul december 15-ig rendkívüli kedvezménnyel vehet igénybe! Az őszi kedvezmény az alábbi elemekből áll:

•    Ingyenes rendszermedicina tájékoztató orvosi konzultáció, ahol az orvos az Ön személyére szabva mutatja be, hogy a rendszermedicina milyen előnyöket jelenthet az Ön számára;
•    Online rizikófeltáró kérdőív kitöltése, amely alapján az orvos rendkívül részletes képet szerkeszt az Ön problémáinak lehetséges hátteréről;
•    Rendszermedicina diagnosztikai csomag 35 % őszi kedvezménnyel, mely magába foglalja a kérdőív kiértékelését, műszeres és fizikális orvosi vizsgálatokat, majd az orvosi összefoglaló értékelést és javaslattételt, felhasználva az átfogó laboratóriumi, és a szükséges képalkotó illetve szakorvosi vizsgálatok eredményeit.

Orvosi háttér

A Quintess Egészségközpont nemzetközi orvos-igazgatója dr. Filippo Ongaro, a rendszerszemléletű orvoslás egyik első európai képviselője. A nemzetközi hírű szakember az Európai Űrközpont, az ESA rehabilitációs orvosaként szerzett egyedülálló tapasztalatokat az életmód és a várható élettartam, illetve életminőség összefüggéseiről. Az elmúlt években kiképezte és szakmai tapasztalatával támogatja a Quintess Egészségközpont orvoscsapatát.

További információk: www.rendszermedicina.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.