Fél tíz múlt két perccel

2004.11.30. 13:10
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Katalint gyerekkora óta zavarta a szemüvege, melyet rövidlátása miatt írtak fel neki. Főként azzal nem tudott megbékülni, hogy még a karóráját sem látta tisztán, ezért igen nagy számlapú órákat vásárolt. Mikor jelentkezett a Focus Medicalnál a lézeres kezelésre, direkt egy kis karórát vett, hogy rögtön a beavatkozás után kipróbálja, mennyit élesedett a látása. Mindig emlékezni fog rá, mit látott először tisztán: fél tíz múlt két perccel...

A szemműtétek technikáját forradalmasította a csupán két évtizedes múltra visszatekintő mikro-szemsebészet. A Magyarországon 1990 óta működő Focus Medical az első magán-egészségügyi intézmény, ahol ezekkel a módszerekkel kezdtek dolgozni.

Elterjedt, hogy mindenki retteg az operációtól. Közelebbről megismerve a Focus Medical Mikro-szemsebészeti Központnál folyó munkát - úgy tűnik a félelmet felváltja az örömteli várakozás: vajon milyen lesz a világ szemüveg nélkül?

A Focus Medical lézerberendezésének segítségével könnyedén korrigálni tudják a -1 dioptriától a -12 dioptriáig terjedő rövidlátást. A Focusnál kezelik a távollátást, a fokozódó rövidlátást, s elvégzik a szemtengelyferdülés, a szürke hályog és a kancsalság-ellenes operációkat, sőt a szemhéjplasztikai korrekciókat is.

Az excimer-lézeres beavatkozás kétségtelen előnye, hogy fájdalommentes, és mindössze néhány percig tart. A számítógéppel vezérelt lézersugár úgy korrigálja a fénytörési hibát, hogy megváltoztatja a szaruhártya felszínét, s így beállítja a fénytörést a megfelelő szintre.

Az alacsonyabb dioptriahiba korrekciója esetén 50 másodpercig, a nagyobbak esetében 1-2 percig kell nézni a lézer narancssárga fényébe, s mivel a kezelés nem jár fájdalommal, utána a saját lábunkon távozhatunk a műtőből. Sokszor a betegek megkérdezik, hogy megtörtént-e már a beavatkozás, mert semmit sem éreztek, hiszen emberi kéz nem ért a szemükhöz és seb sem keletkezett. A lézeres kezelés biztonságáról többszörös védelem gondoskodik.

- Senkit sem beszélünk rá a műtétre, de ha kell, megadunk minden segítséget a megfelelő felkészítéshez - tudjuk meg a Focus munkatársától, aki a műtétek előtt a légkondicionált váróban beszélget a (még) szemüveget viselő páciensekkel, akik a kezelést követően azonnal hazamehetnek.

A beavatkozások nem drágák, s a szürkehályog-operációknál az árban benne van az éjszakai elhelyezés is 4****-os szállodában, teljes ellátással kétágyas szobában, szakképzett nővér felügyelete mellett. Gondolva az elfoglaltakra, szombatonként is várják az érdeklődőket, 8-16 óráig. Az elmúlt évtizedben több ezer emberen segítettek, akik a tiszta látást választották - szemüveg nélkül.

LASIK - a rövidlátás korrigálását szolgáló eljárás

Az ecximer-lézeres kezelések világméretű elterjedése után a világ szaruhártya sebészei tovább dolgoztak azon, hogy megtalálják a nagyobb fokú rövidlátóknak is az ideális megoldást tiszta látásuk visszanyerésére. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a szemüvegviselés és a rövidlátás okozta kellemetlenségek őket még intenzívebben foglalkoztatják. A LASIK-eljárás egy görög szemsebész Joannisz Pallikarisz ötleteként került át a mikro-szemsebészeti gyakorlatba. Hazánkban a Focus Medicalban az elsők között vezették be ezt a beavatkozást. A rövid és teljesen fájdalommentes eljárás során egy igen finom műszerrel a szaruhártyán lebenykét készítenek és ez után végzik el az excimer-lézeres beavatkozást a szaruhártya belsejében akár -12.0 dioptriás rövidlátást is korrigálva. A beavatkozást követően a gyógyulás gyors és szinte fájdalommentes.. Előnye, hogy nem csak a beavatkozás, de a gyógyulási időszak is fájdalommentes és nem igényel több napos otthon tartózkodást sem. Mivel a lézer nem a szaruhártya felszínét, hanem az "érzéketlen" belsejét kezeli, ezért az újrahámosodással járó kellemetlenségek is elmaradnak. Természetesen, mint minden orvosi beavatkozásnak, ezen eljárásnak is megvannak a kockázatai. Ezekről és más kérdésekről a vizsgálatok során kaphat bővebb tájékoztatást.

Látogassa meg Ön is a festői szépségű Margitszigeten a Focus Medical Mikro-szemsebészeti és Lézer Központot! Az intézmény az optikai látáskorrekció magyarországi meghonosítója, immár 13 éve alkalmazza azokat az eljárásokat, melyek segítségével megszüntethetők a szemüveg- és a kontaktlencse-viselés okozta kellemetlenségek.

Hosszú várakozási idő nélkül, kellemes környezetben, korszerűen felszerelt rendelőben állunk a tevékenységi körünkbe tartozó páciensek rendelkezésére. Kérjen előjegyzési időpontot kollégáinktól, akik készséggel várják hívását!

Alkalmazott eljárások:

 • Szemészeti szűrővizsgálat
 • LASIK, excimer lézeres eljárás a rövidlátás korrigálására
 • A távollátás lézeres kezelése
 • Lencsebeültetés
 • Kancsalság ellenes beavatkozások
 • Szürke hályog eltávolítás
 • Szemhéjplasztika
 • Nemzetközi kutatások, fejlesztések

  Hívja Ön is a Focus Medical Margitszigetet a Danubius Thermal Hotel épületében az 1/450-3333-as vagy az 1/889-4901-es telefonszámok bármelyikén és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

  Focus Medical Margitsziget
  1138 Budapest
  Danubius Thermal Hotel Margitsziget
  Tel: 450-3333, 889-4901, Fax: 450-3331
  E-mail: info@focusmed.hu
  www.focusmed.hu

 • Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.