LASIK - lézeres látásjavítás

2004.09.22. 10:34
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ha megkérdeznénk a magyarországi szemüveget, illetve kontaktlencsét viselők millióitól, hogy szeretnének-e segédeszköz nélkül is élesen látni, döntő többségük valószínűleg igennel válaszolna. Ha azonban ez csak egy fájdalmas és kockázatos műtéttel lenne elérhető, bizonyára lanyhulna az érdeklődés. Ki mondana azonban nemet egy gyors, megbízható és fájdalommentes kezelésre, amely mindössze 50 másodpercig tart?!

A megoldás a lézeres szemkezelés, amely már számtalan szemüvegesnek adta vissza a segédeszköz nélküli éleslátás szabadságát. Az excimer lézeres látáskorrekció során a szaruhártya felszínét a lézer segítségével úgy formázzák, hogy a szem által létrehozott éles kép a kezelés után pontosan a látóideghártyára kerüljön. Egy újabb módszerrel, a LASIK-eljárással akár -10-12 dioptriás optikai hiba is korrigálható: a szaruhártyán képzett lebenyt felhajtják, majd a szaruhártya mélyebb részén elvégezve a lézeres kezelést, azt visszahajtják. A beavatkozás után a szem fájdalommentesen gyógyul, a látásélesség gyorsabban javul és az ibolyántúli sugárzástól sem kell tartani. Ma már világszerte -1-2 dioptriától kezdve egyre szélesebb körben alkalmazzák ezt az új, fájdalommentes és gyors eljárást.

A Focus Medical Margitszigetben mindkét eljárás a páciensek rendelkezésére áll, és egy részletes szemészeti szakvizsgálat során a vizsgálatot végző orvos tájékoztatja a szemüveget ill. kontaktlencsét viselő pácienseket, hogy esetükben mely kezelési technikával érhető el a legjobb eredmény számukra.

1990-től eltelt 13 évben a Focus Medicalban több mint 20.000 látáskorrekciós műtétet végeztek. Az elmúlt időszak eredményeit mutatja be az alábbi grafikon:

#alt#
Kezelések száma: PRK 411, LASIK 327

Mint a grafikonból látható, a LASIK és PRK műtétek eredményessége hosszú távon közel azonos, bár a LASIK kezelésen átesettek látásélessége valamivel stabilabbnak mutatkozik. Másik különbség a gyorsabb rehabilitáció: a LASIK-es páciensek látásélessége egy nappal a műtét után már majdnem olyan jó, mint a PRK-s páciensek látásélessége a műtét után egy héttel. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a LASIK kezelés után nincs, vagy alig van fájdalom, akkor érthetővé válik, hogy miért ezt a korrekciós eljárást preferálják általában a páciensek és az orvosok.

Látogassa meg Ön is a festői szépségű Margitszigeten a Focus Medical Mikro-szemsebészeti és Lézer Központot! Az intézmény az optikai látáskorrekció magyarországi meghonosítója, immár 13 éve alkalmazza azokat az eljárásokat, melyek segítségével megszüntethetők a szemüveg- és a kontaktlencse-viselés okozta kellemetlenségek.

Hosszú várakozási idő nélkül, kellemes környezetben, korszerűen felszerelt rendelőben állunk a tevékenységi körünkbe tartozó páciensek rendelkezésére. Kérjen előjegyzési időpontot kollégáinktól, akik készséggel várják hívását!

Alkalmazott eljárások:

 • Szemészeti szűrővizsgálat
 • LASIK, excimer lézeres eljárás a rövidlátás korrigálására
 • A távollátás lézeres kezelése
 • Lencsebeültetés
 • Kancsalság ellenes beavatkozások
 • Szürke hályog eltávolítás
 • Szemhéjplasztika
 • Nemzetközi kutatások, fejlesztések
 • Hívja Ön is a Focus Medical Margitszigetet a Danubius Thermal Hotel épületében az 1/450-3333-as vagy az 1/889-4901-es telefonszámok bármelyikén és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

  Focus Medical Margitsziget
  1138 Budapest
  Danubius Thermal Hotel Margitsziget
  Tel: 450-3333, 889-4901, Fax: 450-3331
  E-mail: info@focusmed.hu
  www.focusmed.hu

  Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.