Nemzetközi Szemésznap a Focus Medicalban (Fjodorov Emléknap)

2004.08.04. 12:30
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Csaknem harminc évvel ezelőtt a szovjet Fjodorov professzor klinikájára bevittek egy kisfiút, akinek labdázás közben összetört a szemüvege és egy üvegszilánk megsértette a szaruhártyáját. Elsősegélyben részesült, majd néhány nap múlva visszavitték kontrollra. A világ szemgyógyászatának egyik legsikeresebb alakja számára is hihetetlennek tűnt, ami történt: sérült szemével a fiú jobban látott, mint az érintetlennel.
Ezen eset hatására dolgozta ki Szvjatoszlav Fjodorov professzor azt a műtéti eljárást, melynek során a szemsebész mikronnyi pontosságú bemetszéseket ejtett a szaruhártyán, melynek következtében megváltozik a szemgolyó alakja, és a rövidlátás elmúlik. Több százezer ilyen műtét következtében az esetek 97 százalékában határozott látásjavulást értek el. Ezt az eljárást ma már mindenhol felváltotta a legkorszerűbb, lézeres technológia felhasználásával végzett fájdalommentes látáskorrekció, amelynek során a szemhez való hozzáérés nélkül, gyorsan és biztonságosan történik a kezelés, melynek következtében a páciens visszanyerheti a szemüveg nélküli éleslátás élményét.

Az excimer lézer néhány másodperces, fájdalommentes kezeléssel a szaruhártya felszínének elpárologtatásával állítja be a hibás fénytörést a megfelelő értékre.

Egy újabb lehetőség a LASIK eljárás, mely az excimer lézerrel kombinálva fejti ki hatását, akár mínusz 12 dioptriát is korrigálva. A biztonságos és fájdalommentes eljárás során - mely mindössze néhány percig tart - a lézerkezelés a szaruhártya "érzéketlen" belsejében zajlik, beállítva a fénytörést az ideális értékre.

Fjodorov professzor maga is részt vett a lézeres eljárások továbbfejlesztésében és a Világ Szemésztársaságának elnökeként dolgozott a rövidlátás megszüntetésén. Sajnos a professzor néhány évvel ezelőtt tragikus körülmények között, légiszerencsétlenségben elhunyt, de a világ vezető szemészeit nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy valamilyen formában emléket állítsanak a szovjet akadémikusnak. Ezért nemzetközi kezdeményezésre, Fjodorov professzor halálának évfordulóját a Nemzetközi Szemésznapnak nevezték el. Ehhez csatlakozott a Focus Medical Margitsziget Mikro-szemsebészeti és Lézer Központ is, amelynek vezetői baráti kapcsolatot is ápoltak a professzorral, és az általa alapított intézetekkel együttműködve azóta is azon dolgoznak, hogy a rászorulók közül minél többen búcsúzhassanak el a homályos látástól és a szemüvegtől.

Ezen Nemzetközi Szemésznap (Fjodorov Emléknap) keretében a Focus Medical 2004. augusztus 7-én lehetőséget biztosít minden érdeklődőnek, hogy egy ingyenes szemészeti szűrővizsgálaton vegyen részt a Focus Medical Margitszigetben, melynek során kiderül, hogy alkalmas- a szeme a lézeres látáskorrekcióra.

Idén nyáron úgy döntöttünk, hogy a diákok számára 20% kedvezményt biztosítunk az excimer lézeres kezelés árából. Tehát ha 2004. június 1. és szeptember 15. között felkeresi a Focus Medicalt és elvégezteti mindkét szemére a lézeres látáskorrekciót, több mint 35.000 Ft-ot megtakaríthat a kezelés árából, ami annyit jelent, hogy 178.000 Ft helyett csak 142. 400 Ft-ot kell fizetnie! A kedvezmény az excimer (PRK) és az LTK kezelésekre vonatkozik.

Hosszú várakozási idő nélkül, kellemes környezetben, korszerűen felszerelt rendelőben állunk a tevékenységi körünkbe tartozó páciensek rendelkezésére. Kérjen előjegyzési időpontot kollégáinktól, akik készséggel várják hívását!

Focus Medical Margitsziget
1138 Budapest
Thermal Hotel Margitsziget
Tel: 450-3333, 30/450-3333, Fax: 450-3331
E-mail: info@focusmed.hu
www.focusmed.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.