Tímeát nagyon zavarta a szemüveg, főleg vezetés közben

2005.02.21. 12:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A barátja szemüveggel együtt is nagyon szereti a 21 éves Tímeát, de Timit zavarta vezetés közben a szemüveg, kényelmetlennek tartotta, ezért vállalkozott a műtétre. Tímea egyik szemét már korrigálták a Focus Medical orvosai, most a másik szeme következik. A váróban nyugodtan ül, tapasztalatból tudja: nincs mitől tartania. Beszólítják a műtőbe, ahonnan negyedóra múlva mosolyogva jön ki.

Elterjedt, hogy mindenki retteg az operációtól. Közelebbről megismerve a Focus Medicalnál folyó munkát - úgy tűnik a félelmet felváltja az örömteli várakozás: vajon milyen lesz a világ szemüveg nélkül? A Focus Medicalban a különböző lézeres eljárások segítségével (PRK, LASIK), ha páciens vizsgálati eredményei is engedik, korrigálni tudják a -1 dioptriától a -12 dioptriáig terjedő rövidlátást s kezelik a távollátást is. Emellett elvégzik a szürke-hályog és a kancsalság ellenes operációkat, sőt a szemhéj-plasztikai korrekciókat is, bár az utóbbiakat nem lézeres módszerrel.

Az LASIK beavatkozás kétségtelen előnye, hogy legtöbbször fájdalommentes és mindössze néhány percig tart. A világszerte terjedőben levő eljárás során a számítógéppel vezérelt lézersugár úgy korrigálja a fénytörési hibát, hogy megváltoztatja a szaruhártyát, s így beállítja a fénytörést a megfelelő szintre. A lézerkezelést megelőzően a szaruhártya felszínén lebenyt készítenek és ez alatt végzik el lézeres kezelést. A vizsgálatra és a beavatkozásra is időpontot kapnak az érdeklődők telefonos egyeztetéssel, így elkerülhető, hogy órákig várakozzanak.

- Senkit sem beszélünk rá a műtétre, de megadunk minden szükséges információt a megfelelő felkészítéshez - tudjuk meg a klinika munkatársától, aki a műtétek előtt a légkondícionált váróban beszélget a (még) szemüvegesekkel.

Természetesen részletfizetéssel is igénybe vehető a kezelés, s gondolva az elfoglaltakra szombatonként is várják az érdeklődőket, 8-16 óráig.

LASIK - a rövidlátás korrigálását szolgáló eljárás

Az ecximer-lézeres kezelések világméretű elterjedése után a világ szaruhártya sebészei tovább dolgoztak azon, hogy megtalálják a nagyobb fokú rövidlátóknak is az ideális megoldást tiszta látásuk visszanyerésére. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a szemüvegviselés és a rövidlátás okozta kellemetlenségek őket még intenzívebben foglalkoztatják.
A LASIK-eljárás egy görög szemsebész Joannisz Pallikarisz ötleteként került át a mikro-szemsebészeti gyakorlatba. Hazánkban a Focus Medicalban az elsők között vezették be ezt a beavatkozást. A rövid és teljesen fájdalommentes eljárás során egy igen finom műszerrel a szaruhártyán lebenykét készítenek és ez után végzik el az excimer-lézeres beavatkozást a szaruhártya belsejében akár -12.0 dioptriás rövidlátást is korrigálva.
A beavatkozást követően a gyógyulás gyors és szinte fájdalommentes.
Előnye, hogy nem csak a beavatkozás, de a gyógyulási időszak is fájdalommentes és nem igényel több napos otthon tartózkodást sem. Mivel a lézer nem a szaruhártya felszínét, hanem az "érzéketlen" belsejét kezeli, ezért az újrahámosodással járó kellemetlenségek is elmaradnak. Természetesen mint minden orvosi beavatkozásnak ezen eljárásnak is megvannak a kockázatai. Ezekről és más kérdésekről a vizsgálatok során kaphat bővebb tájékoztatást.

Látogassa meg Ön is a festői szépségű Margitszigeten a Focus Medical Mikro-szemsebészeti és Lézer Központot! Az intézmény az optikai látáskorrekció magyarországi meghonosítója, immár 13 éve alkalmazza azokat az eljárásokat, melyek segítségével megszüntethetők a szemüveg- és a kontaktlencse-viselés okozta kellemetlenségek.

Hosszú várakozási idő nélkül, kellemes környezetben, korszerűen felszerelt rendelőben állunk a tevékenységi körünkbe tartozó páciensek rendelkezésére. Kérjen előjegyzési időpontot kollégáinktól, akik készséggel várják hívását!

Alkalmazott eljárások:
Szemészeti szűrővizsgálat
LASIK, excimer lézeres eljárás a rövidlátás korrigálására
A távollátás lézeres kezelése
Lencsebeültetés
Kancsalság ellenes beavatkozások
Szürke hályog eltávolítás
Szemhéjplasztika
Nemzetközi kutatások, fejlesztések

Hívja Ön is a Focus Medical Margitszigetet a Danubius Thermal Hotel épületében az 1/450-3333-as vagy az 1/889-4901-es telefonszámok bármelyikén és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Focus Medical Margitsziget
1138 Budapest
Danubius Thermal Hotel Margitsziget
Tel: 450-3333, 889-4901, Fax: 450-3331
E-mail: info@focusmed.hu
www.focusmed.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.