Szélsebes mobilhálózatok, kommunikáló hűtőgépek

2010.02.22. 12:41
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Néhány éven belül jóval gyorsabb mobilhálózatokon internetezhetünk és nem csak a számítógépen, mobiltelefonon, de a tévén keresztül is elérhetjük az internetet, sőt, akár mobiltelefonról az internetre kapcsolódó háztartási gépeinket is. Új rövidítést ismerhetünk meg hamarosan, jön az LTE és vele szélsebes letöltés és feltöltés mobilhálózaton.

A világ meghatározó mobilszolgáltatói, távközlési cégei és gyártói évről évre Barcelonában gyűlnek össze, ahol beszámolnak a legfontosabb újdonságokról, és bemutatják, merre halad a mobilkommunikáció, milyen újdonságokkal számolhatunk rövid és hosszabb távon egyaránt. Az izgalmas új mobiltelefonokon kívül idei év egyik legfontosabb témája a sávszélesség, a mobilinternet rohamos térnyerése volt, és a szakmai legjava a következő néhány év jövőképét vázolta fel.

A T-Mobile Barcelonában péládul a legkorszerűbb, több várost is érintő LTE-technológia segítségével mutatta be a „Connected Life and Work” szolgáltatásait. Azaz mindazt, ami körülvesz majd minket, otthon és azon kívül, olyan szolgáltatásokat, amelyek révén bármikor és bárhol megoszthatjuk másokkal élményeinket. Sőt, már nem csak ismerőseinkkel, családtagjainkkal léphetünk kapcsolatba az interneten keresztül, hanem az ottohonunkkal is, azon belül a riasztóval vagy akár a hűtőgéppel is.

A T-Mobile bemutatóján a jövő hálózatával, az LTE-vel összekapcsolták a Mobile World Congress területén található Deutsche Telekom kiállítási pavilonját, valamint egy bonni és egy innsbrucki helyszínt. A bemutató keretében HD felbontású online videókat lehetett nézni, kipróbálhatók voltak a következő generációs mobilközösségi megoldások. A különböző országokban lévő helyszíneken elérhető volt az elképesztően gyors fájl fel-és letöltések, lehetővé téve az élmények valósidejű, azonnali megosztását másokkal fényképek, audio és videofelvétel, vagy akár szöveges üzenet formájában.

A Deutsche Telekom, így a csoporthoz tartozó T-Mobile Connected Life and Work elnevezésű jövőképe ugyanezeket a szolgáltatásokat kínálja zökkenőmentes átmenettel, az előfizetők mobilkészüléke, számítógépe és televíziója között. Azaz a jövőben bármelyik eszközön elérhetjük majd az internetet, és ha éppen nem vagyunk otthon, akár mobilról is elindíthatjuk kedvenc műsorunk felvételét. A jövőkép valóra váltásának legfontosabb előfeltétele a szükséges vezetékes és mobilhálózat, ami képes támogatni ezen új, korszerű szolgáltatásokat.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.