Újabb „zöld mobil” a T-Mobile kínálatában

2010.04.19. 15:59
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Újabb környezetbarát készülékkel, a Sony Ericsson Elm-mel bővült a T-Mobile akciós kínálata. A legújabb jövevény ugyan fekete színben kapható, de mégis sok tekintetben zöldnek mondható. A gyártó ugyanis a hasznos szolgáltatásokon és funkciókon túl arra is nagy gondot fordított, hogy a készülék előállítása és használata egyaránt kisebb megterhelést jelentsen a környezetre.

A T-Mobile számára fontos, hogy a nagy számban forgalomba kerülő új mobiltelefonok esetén is érvényesüljenek a fenntartható fejlődést szem előtt tartó irányelvek. Éppen ezért kínálatának kialakításakor törekszik az ezen szempontokat előtérbe helyező készülékek kiválasztására. Ilyenek a Sony Ericsson GreenHeart jelzéssel ellátott mobiltelefonjai, amelyek újrahasznosított műanyagból készülnek, és vízbázisú festékkel vonják be azokat. A Sony Ericsson GreenHeart jelzésű készülékek PVC- és berillium-mentesek és nem tartalmaznak brómot vagy antimóniumot sem. Emellett a GreenHeart-mobiloknál, így a Sony Ericsson Elm esetében a hagyományos papír alapú kézikönyvet elektronikus, a telefonból elérhető útmutató váltja fel, csökkentve ezzel a papírfelhasználást. Az így megtakarítható papír mennyisége 1 millió telefon esetében 350 tonna, ez 13 ezer fa és 7500 köbméter víz megkímélését jelenti. Szintén a környezet terhelését csökkenti a csomagolás újragondolása, a kisebb méretű dobozok az anyagfelhasználáson túl a szállítással járó károsanyag-kibocsátást is csökkentik. A csomagolás átalakításával a korábbihoz képest 80%-kal csökkenthető a CO2-kibocsátás. A Sony Ericsson Elm készülékhez tartozó zöld akkumulátortöltő áramvesztesége nagyon kicsi, és az új töltőeltávolító emlékezteti a felhasználót a töltő kihúzására.

A Sony Ericsson Elm környezetbarát megoldásai mellett a közösségi szolgáltatások tekintetében is előremutató. Az egyre népszerűbb közösségi oldalak a Widget Managerrel könnyen, már a nyitó képernyőn is közvetlenül elérhetők. A GPS-vevő a könnyebb tájékozódást, a készenléti módban egyetlen gombnyomásra elérhető Yahoo-kereső pedig az internetes információk egyszerű megtalálását segíti.  Az 5 megapixeles, arcfelismerésre és mosolyfelismerésre képes, autofókuszos kamerával készült fotók és videók azonnal megoszthatók másokkal, és a képhez eltárolt GPS-koordináták alapján a fotók helye is könnyen meghatározható, a képek a Google Maps-en azonnal elhelyezhetők. A szórakoztatásról a sztereó, RDS funkcióval rendelkező FM-rádió és a TrackIDTM megoldással felvértezett médialejátszó gondoskodik. A Sony Ericsson Elm-mel a szélessávú internet-hozzáféréssel és WiFi-vel böngészhető az internet, és a telefonnal 3G-s hálózaton videotelefonálni is lehet.

A Sony Ericsson Elm új előfizetéssel, 2 éves hűségnyilatkozattal 29990 Ft-ért vásárolható meg a T-Mobile-nál.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.