Elemér
0 °C
10 °C

Játszd újra kedvenc jeleneted!

2012.04.24. 10:23 Módosítva: 2012.04.25. 10:07
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A T-Home legújabb pályázatán bárki, akár a legegyszerűbb eszközöket felhasználva újraforgathatja kedvenc mozija egy-egy jelenetét. A legkreatívabb pályázó értékes házimozi-rendszert nyerhet.

Bizonyára minden filmrajongónak van kedvenc filmjelenete, amelynek részleteit akár álmából felkeltve is fel tudja idézni. Most itt a lehetőség újragondolni a legendás epizódokat: bárki újrajátszhatja, és barátai segítségével rögzítheti legkedvesebb filmrészletét, amelyet aztán elegendő feltölteni a YouTube-ra, a linket pedig közzétenni a Játszd újra! (www.jatszdujra.hu) oldalon, és indulhat is a játék.

A 2012. május 2-ig tartó pályázatra beküldött művek avatott zsűri elé kerülnek: Kálid Artúr és Kálloy Molnár Péter színművészek értékelik az újraértelmezett jeleneteket. „Bár könnyűnek tűnik a feladat, mégsem az. Nem elég elmondani az ismert párbeszédeket, egy filmnek számtalan más összetevője is van, amitől élni kezd egy-egy képkocka. Az alkalmi rendezőknek a kompozícióra, a fényekre és a mozgásra is ügyelniük kell” – mondja Kálloy Molnár.

A tét pedig nem kicsi. A legeredetibb jelenet készítője saját filmszínházat rendezhet be otthonában: az első helyezettnek járó, 500 ezer forint összértékű házimozi-rendszeren nézheti eztán filmtörténeti kedvenceit. A győzelmet ráadásul fergeteges mozizással ünnepelheti otthonában: barátaival és Kálloy Molnár Péterrel együtt nézheti meg a T-Home interaktív tévészolgáltatás Videotékájából kiválasztott kedvenc filmjét.

A filmes megmérettetéssel egy időben plakátversenyre nevezhetnek azok, akik az emblematikus jelenetek alapján fényképet készítenek magukról. A fotót a játék Játszd újra! (www.jatszdujra.hu), vagy a www.facebook.com/thomehungary oldalra feltöltve egy speciális alkalmazás segítségével varázsolhatják filmplakáttá. A Játszd újra Facebook közösség rajongói által a legmagasabb pontszámmal illetett alkotás készítője szintén ajándékban részesül.

A pályázat ideje alatt nem csupán a kreativitást, hanem a tudást is díjazza a negyedmillió interaktív tévé előfizetővel rendelkező T-Home. A közösségi oldalon filmes idézetekből szerzett műveltségüket tesztelhetik a résztvevők, vagy neves grafikusok újraértelmezett filmplakátjainak eredetijére tippelhetnek, sőt a zsűri tagjai által újraforgatott jelenetekben ismerhetnek rá a klasszikus alkotásokra. A legjobb megfejtők a három hétig tartó versenyidőszak minden napján nyerhetnek.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.