Információk a fesztiválról

Információk a fesztiválról

2000. 07. 11., 23:04 | Frissítve: 2000. december 15., péntek 14:53

Időpont:

A kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál július 14-én, pénteken kezdődik és 23-ig tart.

Jegyárak:

Napijegy: 800 Ft
10 napos bérlet: 6.000 Ft
Hétvégi (3 napos) bérlet: 2.000 Ft
Gyerekek, diákokok, nyugdíjasok és sorkatonák fél áron válthatnak belépőt.

Megközelítés:

Vonattal nem lehet Kapolcsra eljutni, a völgyben csak autóbusz közlekedik. Ha valaki mégis szívesebb zakatol: Veszprémben vagy Tapolcán kell vonatról buszra szállnia.

Budapestről naponta három buszjárat indul (9.40, 14.15, 21.20 az Erzsébet térről) Veszprémen keresztül Kapolcsra.

Autóval szintén Veszprémen keresztül érdemes Kapolcsot megközelíteni. A Balaton-partjáról Zánkánál kell elkanyarodni Nagyvázsony irányába. A másik lehetséges útvonal pedig Tapolca felől vezet az Eger-völgyébe.

Az előző évek parkolási problémáit, és a kisebb-nagyobb közlekedési fennakadásokat megelőzőendő Sanyi rendőrt (a négy település körzeti megbízottját) a fesztivál szervezői kinevezték ideiglenes logisztikai parancsnoknak.

Szállás:

A szerényebb pénztárcájú fesztiválvendégeket a környékbeli kempingek várják. Akik magasabb komfortfokozatra vágynak a helyiek vendégszeretetére és a limitált férőhelyekre lesznek utalva.

Nemrég érkezett a hír: Kapolcson és a környező falvakban már majd minden fizetős szoba elkelt, és a kempingekben is csak elvétve maradt hely. Július 14-től a kapolcs.index.hu oldalon bővebb információkat találhattok a szálláslehetőségekről. Addig Márvány Gyuláné, a kapolcsi önkormányzat munkatársa, az egyetlen, aki aktuális információkkal tud szolgálni. (Tel.szám:06-87-437-029)

Orvos:

A fesztivál ideje alatt ingyenes orvosi ellátást biztosítanak a szervezők. A központ Kapolcson van, de bármelyik információs pulton keresztül lehet segítséget hívni. Állítólag az orvosi ügyelet munkatársai az általános egészségügyi állapotot is ingyen felmérik. A helyszínen egy átmulatott éjszaka után ezt is kipróbáljuk.

hirdetés
hirdetés