Táncos népi mulatságok

Táncos népi mulatságok

2000. 07. 12., 16:29 | Frissítve: 2000. december 15., péntek 14:53

Aki szereti a népzenét, a táncos népi mulatságokat és szívesen tölt el egy-egy estét a táncházban, idén se hagyja ki Kapolcsot.

A folklore-vonalat idén Monostorapáti viszi: a nyitó koncertet pénteken a Ghymes adja – ők ma Kárpát-medence legjobb world music zenekara.. Utánuk altáji sámán zenét ígér a program, amit Alex Horsche szolgáltat majd, akinek a neve kicsit sem hangzik keletiesen, a sámánzenéhez viszont biztosan nagyon ért. A koncert okozta bizsergető kábultságot a Guzsalyasban oszlathatjuk el. Erediteleg azt a közösségi helyet nevezték így, ahova csak lányok jártak – a fesztivál idején a monostori művházban tartott táncmulatságokat illetik ezzel a névvel. Az új helyen garantált a megszokott kocsmahangulat, bár ezúttal reméljük, hogy nem egyetlen szál hatvanasizzóra bízzák a hangulatvilágítást. A Guzsalyas péntek esti fellépője amúgy a pompás Csík Zenekar.

A Guzsalyas minden este nyitva lesz mind a táncoslábú, mind a nehézkesebb vendégek előtt. Szombaton a Tükröst hallhatjuk, úgyhogy a szatmári táncok kedvelőinek érdemes lesz beugrania egy táncra. Vasárnap este Zerkula János gyimesi prímás játszik hazai dallamokat – a hozzáértők tudják csak igazán, hogy mekkora fogás lesz…

A Guzsalyasban hallható zenészek szerdán a Világzene Színpadon lépnek fel a sportpályán. Az este csúcspontjának a fantasztikus Boban Markovics rezesbandája igérkezik – ez lesz feltehetőleg a fesztivál leglátogatottabb eseménye.

hirdetés
hirdetés