Kiskarácsony

Szavazás - az év izéi

Az év meleg helyzete

  • Szakállas bácsik  - 954
  • Kristóf vagyok és meleg  - 671

Az év politikai szlogenje

  • Szélkakas  - 4058
  • Luxusbaloldal  - 2038

Az év államfője

  • Sólyom László  - 2409
  • Horn Gyula  - 1001

Az év tőzsdecsúcsa

  • Szeptember 28.  - 1374
  • December 29.  - 363

Ajándék

Tesztek

Velvet Plaza

Az Év Izéi – A nagy visszatérés

Még arra is képes, hogy fusson a busz után, csak hogy elérje a tévében kedvenc sorozatát? Randira hívta Cameron Diaz, de Ön lemondta, mert, ha kedd este, akkor Vészhelyzet? Vagy a Szomszédokba gabalyodott bele már megint, és el sem tudja képzelni a hétköznapokat Vágási Feri nélkül? Esetleg összeveszett a sarki zöldségessel, hogy akkor most Született feleségek vagy Eltűntek?

Itt az ideje, hogy megszavazza, melyik is volt az idei év legjobb tévésorozata! A magyar és a külföldi szériákat persze kegyetlenség lenne összehasonlítani, ezért most nem engedtük össze az Életképeket a Helyszínelőkkel. Viszont előválogattunk Önnek, hogy a brazil szappanoperáktól vagy éppen a Sztárvártól megkíméljük az edzetlenebb sorozatfüggőket. Kattintson, és ne felejtse el, hogy a valóságshow-knak annyi, 2006 a tévésorozatok éve lesz!

I. rész | II. rész | III. rész | IV. rész | V. rész | VI. rész

Az év magyar tévésorozata

Bajkeverők

Nem tudta elképzelni, hogy néhány használtautó-kereskedővel, idő előtt kiégett pornósztárral és műkörömépítővel is lehet sikeres tévésorozatot készíteni? Nem hitte volna, hogy egy negyvenöt perces epizódot meg lehet tölteni néhány kivillanó mellel, pár perc üvöltözéssel és két-három elhasznált slágerrel? Meglepődött, hogy mégis élvezi a Bajkeverőket, amit egyébként szoláriumcicáknak és használt mobiltelefonban, platóról leesett üres DVD-kben és áfacsalásban utazó dzsipes vállalkozóknak pozícionáltak? Vagy egyszerűen csak vonzódik a felfújt ajkakhoz és az ujjnyi vastag aranyláncokhoz? Szavazzon, úgysem tudja meg senki!

Szomszédok retro


Klikk a képre!

A Szomszédok hungarikum. Úgy hungarikum, mint a magyar narancs, akár kis-, akár nagybetűvel: kicsit kicsi, kicsit savanyú, de a miénk. Elsöprő sikerét születésekor annak köszönhette, hogy nem volt alternatívája, mára viszont forrásmunkává érett. Ahogy a "teleregény" ábrázolta a mindennapokat, az ugyan hazug volt minden mondatában, de a kamera mégiscsak az akkori frizurákat, az akkori bel- és kültereket rögzítette. És még a hazugság is dokumentumértékű: innen tudjuk, milyennek szerették volna látni a nyolcvanas évek Panelkert-Magyarországát az akkori kultúrpápák. Ráadásul az MTV nemcsak előhalászta az archívumból, hanem ráeresztett egy taliga beltenyésztett aprómajmot, akik egysejtű agyukhoz méltó poénokkal díszítették fel az alapanyagot, így bizonyítva, hogy fejlődés nem létezik, csak az ostobaság eloszlása változik. Az "utómunkákat" végül szerencsésen elsöpörték a mégis létező reakciók. Viszont a Szomszédok ismétlésében rácsodálkozhatunk, milyen az, amikor színészek vannak a képernyőn, és nem betanított munkások.

Barátok közt


Klikk a képre!

Az első, a prototípus, az etalon, az ős, az alapító atya: a Barátok közt az első némettípusú, agyatlan, napi szappanopera Magyarországon, amiben évekig még a szóvicceket is külföldi scripterek szerkesztették, persze tudományos alapossággal, Németországban kidolgozott szabályok alapján. Berényi Miki és Kertész Magdi már kilenc éve intrikál változatlan lelkesedéssel, és már lassan mindenki járt mindenkivel, talán csak a Kertész Vilmos Mátyás Tilda-szálat nem pödörték meg még rendesen a forgatókönyvírók. Ennek ellenére még mindig a Barátok közt Magyarország legnézettebb sorozata, "The show must go on" - énekli Kalamaár Tamás producer a Mátyás téri ház furnérlemez díszletei fölött. Gyónja meg szenvedélyét, klikkeljen bátran a Barátok köztre!

Életképek

Ez a műsor kiválóan bemutatja a Magyar Televízióban rejlő kreatív erőket. Mivel a kései szocializmusban nagy durranás volt "hétköznapi" jeleneteket írni Kulka Jánosnak és Csűrös Karolának, bemutatandó, hogyan él egy hétköznapi család Horváth Ádám szerint, hát megpróbálták újra, hátha ez még mindig a kései szocializmus. Mivel nem nézi senki, ebben tévedtek, de mivel ennek ellenére mégis megcsinálhatták, olyan nagyon nem lőttek mellé. Jelentős újítás azonban, hogy az Életképek mellé mindjárt gyógykezelés is jár: a látottakat pszichológusok segítenek feldolgozni az esetleg odatévedő nézőnek.

Szeress most!


Klikk a képre!

A Konrád és a Pintér család harca, féltékenység, intrika, balesetnek álcázott merénylet és emberrablás– az amnézián kívül van itt minden, amit csak egy irrealitásba tekeredő szappanoperától elvárhatunk, ráadásul mindez a Berényi-klán kalandjainál sokkal nagyobb költségvetésből, így a főszereplők néha kikukkanthatnak egy kicsit a furnérlemezek mögül, vagy mondjuk részt vehetnek egy könnyed autós üldözésben, amiben azért persze csak a tizenöt éves használt zsigulik borulnak fel. Ha vasárnaponként titokban szerelemre és gyűlöltre vágyott, még most szavazzon, nemsokára ugyanis vége a Szeress mostnak, és akkor már tényleg nem marad más, csak a Barátok közt.

Jóban-rosszban


Klikk a képre!

A csillagkúti magánklinika világa legalább olyan steril és mű, mint bármelyik német sorozaté. A párbeszédek gyengék és életszerűtlenek, a színészi alakítások néhány kivételtől eltekintve gyatrák. Miért nézi mégis 1,3 millió ember naponta a Jóban, rosszbant? Azért, mert 1., a Barátok köztben már rég elvesztette a fonalat 2., nagyon szeretné, ha egy Csillagkútszerű kórházban perforálna a vakbele 3., arra vár, hogy mikor buggyan ki Vad Kati melle a helyes kis kórházi köpenyből 4., vagy mert mindenkinek jár napi 20 perc agymosás. Kopaszodó Berényi Miki vagy bálnafogú Zólyom Iván? Kattintson és ne szégyellje!

Az év magyar tévésorozata

  • Jóban-rosszban
  • Életképek
  • Barátok közt
  • Szomszédok retro
  • Szeress most!
  • Bajkeverők

Az év legjobb külföldi sorozata

Született feleségek


Klikk a képre!

A Sírhant Művek után egyértelműen a Született feleségek áll a dobogó második fokán a valaha készült legjobb szappanoperák versenyében. De ha azt nézzük, hogy melyiket nézi a legtöbb pasi, akkor egyértelműen aranyérmes. Pedig a Lila Akác közben nincs se háború, se szörnyek, se foci, sőt - jobban meggondolva - egyáltalán nem történik benne semmi. Gabrielle hétről hétre elcsábítja a kertészfiút, Linette öröké kiskorúakkal üvöltözik, Susan továbbra is bénán udvarol Mike-nak, Bree pedig újra az ezüstétkészletet fényesíti. Mi a titka? A Szex és New York producere állítja, szubliminális reklámokkal bombáznak minket, és ha felvesszük és lassítva visszanézzük a filmeket, láthatjuk, amint Condoleezza Rice péksapkával a fején 15 másodpercenként kéjesen suttogva azt mondja, "Condoleezza vagyok, segíthetek?"; de ez nem igaz. Vagy mégis?

Szívek szállodája

Szimpla kisvárosi történet, ribizlis pite, híg amerikai kávé és szeretet. Lorelai és lánya, Rory könnyed kalandjai mégis megmentik a vasárnap délutánt és az egész közszolgálati csatornát, amin legfeljebb ezt nézhetjük, meg az ötös lottó sorsolást. Szavazzon a Családi kör amerikai átiratára, amely csak pasztellszínű konfliktusokat kínál, mégis olyan jó elbambulni előtte.

Maffiózók

Ha belép az iroda ajtaján, a csajok sikítozni kezdenek, pedig kinézetre egy dagadt disznó és egy molett pitbull keveréke. Tony Sopranóról (James Gandolfiniről) van szó, és az ő depressziós életéről, amit a New Jersey-i maffia fejeként kénytelen élvezni. Idén az RTL Klub az 5. szériával újított, amiben a komor tónusok, a kezelhetetlen agresszió és a válás után elkezdett világosodni a kép, például kijött börtönéből az öreg családtag, Tony Blundetto (Steve Buscemi), és Christopher Moltisanti (Michael Imperioli) is lejött a szerről.

NCIS - Tengerészeti helyszínelők


Klikk a képre!

Betegesen vonzódik a fehér, feszes szabású egyenruhákhoz, megborzong, ha nőket lát tisztelegni? Sehogy sem tudja ezt összeegyeztetni azzal, hogy a kedvenc sorozata mégis a Helyszínelők, amiben a gumikesztyű az egyetlen hivatalosan rendszeresített ruhadarab? Akkor Ön a célcsoportja a Tengerészeti helyszínelőknek, amiben katonák gyilkolnak katonákat, terroristákat vagy éppen drogkereskedőket, esetleg fordítva. Klikkeljen, ha tűzbe jön a gépfegyverektől és a hulla fölé hajoló nőktől.

Vészhelyzet

A Kórház a város szélén óta az egyetlen orvossorozat, amely meghódította a magyar nézőket. A tizenegyedik évadnál tartó sorozatban Carter, Abby és Kovacs doktor turkálnak könyékig a futószalagon érkező páciensekben, és közben azért jut néhány perc a magánéletre is. Artériából pulzáló mélyvörös vér, és lelkizés a kórlapok felett. Kattintson, ha tudja, mi az a kis rutin!

Az elnök emberei

Ha így megy tovább, azt is megérjük, hogy a Gyurcsány-kabinet mindennapjairól Mucsi Zoltán főszereplésével készül sorozat, legalábbis a giccses és demagóg demokrata párti érzelgősség visszatükröződése a magyar kormányon azt sejteti, hogy Gál J. Zoltán kedvence az elnöki kabinetregény. Az RTL Klubon a 6. széria futott idén, aminek elején szívrohamot kap az elnök jobbkeze, Leo McGarry, és miután a valóság utánozza a művészetet, a tragikus fordulat az életben is megismétlődött: a zseniális John Spencer pár napja halt meg ugyancsak szívrohamban. A DVD-kiadás lemaradva, a harmadik szériánál jár.

Sírhant Művek

A temetkezési vállalkozó család az átlagosnál tragikusabb, de annál fordulatosabb mikrokörnyezetéről szóló sorozat idén már a negyedik szériáját futotta az HBO-n, az év elejétől pedig az utolsó, 5. 12 epizódjához érkezik sztori, ami annak ellenére az egyik leglebilincselőbb a konkurensek közül, hogy Magyarországon az ilyen típusú, az őszinte hétköznapokat marcangoló családregényeket Családi körnek vagy Szomszédoknak hívják.

Lost - Eltűntek

Lakatlan sziget, hajótörés, tűzcsiholás, dzsungelben rejtőző fenevadak, meg tűvel és cérnával összevarrt nyílt sebek - ezt kínálja a Lost, meg egyre kuszább rejtélyeket, amiket a forgatókönyvírók sehogy sem akarnak kibogozni, inkább kötnek még rá pár tengerészcsomót, csak hogy egyre türelmetlenebbül várjuk a megoldást. Most csendben eláruljuk, hogy megoldás nincs, csak kusza történetszálak, de ennek ellenére nyugodtan kattintson, ha péntek esténként mocorogni kezd Önben a rég ottfelejtett Robinson Crusoe.

Helyszínelők

A tengerentúlon epizódról epizódra huszonötmillió nézőt vonzó amerikai krimisorozat, amiben a golyók lassított közelikben tépik fel a szívburkot, és amiben két reklámblokk között legalább két tucatszor mondják, hogy Dezoxiribo-nukleinsav, és egyetlen ottfelejtett szempilla elemzéséből kiderül, hogy ki gyilkolt, miért és egyébként is, mi a kedvenc zenéje. Kattintson, ha nem bír meglenni DNS-elemzés nélkül!

Az év legjobb külföldi sorozata

  • NCIS - Tengerészeti helyszínelők
  • Maffiózók
  • Vészhelyzet
  • Helyszínelők
  • Az elnök emberei
  • Lost - Eltűntek
  • Sírhant Művek
  • Szívek szállodája
  • Született feleségek
hirdetés
N;N;