Kiskarácsony

Szavazás - az év izéi

Az év meleg helyzete

  • Szakállas bácsik  - 954
  • Kristóf vagyok és meleg  - 671

Az év politikai szlogenje

  • Szélkakas  - 4058
  • Luxusbaloldal  - 2038

Az év államfője

  • Sólyom László  - 2409
  • Horn Gyula  - 1001

Az év tőzsdecsúcsa

  • Szeptember 28.  - 1374
  • December 29.  - 363

Ajándék

Tesztek

Velvet Plaza

Az Év Izéi - A nagy visszatérés

Rasztafrizuráját lóbálva, fényes, fekete lakkcipőkben vagy egy fordított keresztet lóbálva került Ön extázisba 2005-ben? Szavazza meg, hogy melyik előadónak csápolta a legnagyobbat, ki adta a legjobb, leghangosabb, legtűzijátékosabb koncertet az idén!

I. rész | II. rész | III. rész | IV. rész | V. rész | VI. rész

Az év koncertje

Duran Duran


Klikk a képre!

Miért ne vallaná be magának, a nosztalgia képes pótolni a hangszeres hiányosságokat, a lendületet, a frissességet. A Duran Duran-koncerten összegyűlt középkorú középosztálybeliek párás tekintetéből kiolvasható volt, hogy a Girls on film és a Wild boys előhozta a hajlakk, a répanadrág és a flitteres ingek örök hangulatát. Így tulajdonképpen már mindegy is volt, hogy hogyan játszott a popiparból 15 éve kikopott együttes.

Karel Gott


Kattintson a képekért!

Tudnia kell, a retroviccnek vége, hangsúlyosan béna előadókért rajongani ciki, így csak akkor jelölje a Kelet Sinatráját, a cseh Korda Györgyöt, a harmincszorosan Arany Csalogánnyal díjazott Karel Gottot a legjobbnak, ha valóban érzi: a Lady Karnevál több mint tánczene. Életérzés.

Velvet Revolver


Klikk a képre!

Guns’n’Rosesnak már örökké vége, mert cseppfolyósra ivott agyvelővel nem csak számokat írni nem lehet, de feldolgozásokat is nehéz előadni. Azoknak tehát, akik ha tehetnék, még mindig kockás inget hordanának a derekukra kötve, meg kell elégedniük az olyan túlélőkkel, mint a Velvet Revolver. A Slash vezette zenekar néhány egykori slágerrel legitimizálta magyarországi koncertjét, és ha dobog Önben még a rockerszív, ezekre ad néhány pontot.

Avril Lavigne


Klikk a képre!

Ha Ön véletlenül tizenhárom éves, szolidan lázadó tinilány, akkor nem kérdéses, Avril Lavigne koncertje volt 2005 koncertje. Ha viszont szülőként vett részt a tinipunk-biznisz sztárjának koncertjén, akkor valószínűleg kevésbé elragadtatott, és inkább az alig negyedig telt Aréna maradt meg az emlékezetében. A szavazáshoz egyszerűen csak tükörbe kell néznie.

ARC-megnyitó


Klikk a képre!

Az év legnépszerűbb koncertjét egyébként nem nehéz kiválasztani. Nem az előadót vagy a stílust kell figyelni, hanem azt, hogy ingyenes-e a Felvonulási téren. Idén tehát az országimázs korszakába lépett Geszti Péter ARC-megnyitó koncertje az egyik esélyes a címre. Az ingyenesség mellett érv még, hogy fellépett a fajtiszta R-Go, a Belga, a megasztáros Oláh Ibolya pedig elénekelte Geszti Pétertől a Magyarország című számot.

Rammstein

Amennyiben Ön rajong a mozgalmi metáldiszkóért, vonzódik az egykori NDK-sokhoz, esetleg a kettő egyszerre, vagy csak egyszerűen kiskora óta piromániás, ajándékozza meg egy kattintással a tanzmetal ihletett képviselőit, a februárban teltházas koncerten parádézó Rammsteint! Ha úgy véli, hogy öreg már a hülyéskedéshez, vagy egyszerűen csak lelke húrjai nem rezonálnak együtt a német ipari riffekkel, finom kézmozdulattal helyezze a pöttyöt egy másik lyukba!

Alanis Morisette

Alanis Morissette-koncert
Tekintse meg képeinket!
Alanis Morisette azok koncertje volt, akik szerint zenét csak valami reprezentatív helyen, kulturált formában, székeken ülve érdemes hallgatni. Az akusztikus hangszerek, a természetes női hang, és a dallamos számok még a jelen lévő Réz Andrást is önkívületi állapotba kergették, ami sokak számára egyértelmű jel. Hogy mire, az döntse el egy osztályzattal.

Neoton


Klikk a képre!
Az nem lehet véletlen, hogy a hajlakklobbi által támogatott Neoton Família koncertjén 30 ezren jöttek össze. A szocialista popipar termékei tartósak, mint egy nejlon iskolaköpeny, visszaringatják a hallgatót a varázslatos korba, amikor a Tenger Tigrise volt a terrorista, 220 felett kezdődött az ígéret földje, és Lobo volt az egyetlen idegen. A puha diktatúra a szívünkben él tovább.

Exploited


Klikk a képre!

Ha a punk Ön szerint sem halott, nincs jövő, továbbá a kapitalizmus belülről rohad, nyilván a Gubacsi útra látogató Exploited koncertjén érezte úgy, egy kannásbortól mámoros pillanatra egyesült a világ proletárjaival. Az ínyencek szerint az őspunk együttes olyan hitelesen szólaltatta meg az ismert akkordokat, mintha még mindig azt gondolnánk, az ezredforduló az anarchia, nem pedig a konzumkultúra diadalát hozza. Mások úgy vélik, az Exploited szólhatott bármilyen hamisan, a punk már csak póz.

Phil Collins


Képek!
Nem igaz, hogy Phil Collinsért csak fiatalos családanyák rajonganak. Az állítólag sármosan golyófejű énekes muzikalitása igen is megérinti a fiatalabb generációt, akik feszesre tömték az amúgy inkább pangásról ismert Sportcsarnokot. Tudósítónkat egyébként leginkább a fénytechnika ejtette ámulatba, de ha Ön szerint az érzelmek is fontosak, a zenei produkcióra is ad pontokat.

Chumbawamba

Chumbawamba
Klikk a képre!

Ha Ön szerint a zene feladata nem csak a szórakoztatás, az előadóknak ideológiailag is szerepet kell vállalniuk, akkor nyilván a Chumbawambát tolja majd az élbolyba. Az antikapitalista, antiglobalista, antirasszista együttes az elektronikának is hadat üzent. Az unplugged koncert így ugyan elvesztette azt, ami miatt igazán lelkesedni lehetett a zenekarért, az elementáris lendületet, viszont a nácizmus tényleg csúnya dolog.

Green Day


Klikk a képre!

Ha Winkler tudósítóval együtt úgy gondolja, a Green Day nem szar divatzenekar, pontosabban hogy ugyan divatzenekar, de nem szar; vagy ettől teljesen függetlenül úgy érzi, hogy nem csak tojtojok tövében fetrengve tapasztalható meg a punk életérzés, a rohadó társadalom ésatöbbi, hanem a majdnem tele Arénában is, akkor szavazzon ide. Ellenben ha még mindig nem bocsátotta meg, hogy még a Megasztárban is Green Dayt énekelnek a megasztárok, akkor ne. A döntésben ne hallgasson senkire, punk nem hajtja le a fejét!

Marilyn Manson


Klikk a képre!

Szavazásunk majd kideríti, működik-e Marilyn Manson marketinggépezete azután is, hogy a keresztény erkölcsvédők hisztériáját követő koncerten kiderült: az antikrisztus csak egy kövérkés, kissé unott rockelőadó. A kimért showelemekkel épített koncert eksztatikus élményt jelentett a darkos korszakukba érkezett tiniknek. Akik viszont már néhány éve lemosták a fekete körömlakkot, csak egy bágyatag, sátánista bábszínházra emlékeztek.

Az év koncertje

  • Alanis Morisette
  • Green Day
  • Rammstein
  • Velvet Revolver
  • Phil Collins
  • Neoton
  • Exploited
  • ARC-megnyitó
  • Marilyn Manson
  • Duran Duran
  • Avril Lavigne
  • Karel Gott
  • Chumbawamba
hirdetés
N;N;