Kiskarácsony

Szavazás - az év izéi

Az év meleg helyzete

  • Szakállas bácsik  - 954
  • Kristóf vagyok és meleg  - 671

Az év politikai szlogenje

  • Szélkakas  - 4058
  • Luxusbaloldal  - 2038

Az év államfője

  • Sólyom László  - 2409
  • Horn Gyula  - 1001

Az év tőzsdecsúcsa

  • Szeptember 28.  - 1374
  • December 29.  - 363

Ajándék

Tesztek

Velvet Plaza

Az év izéi - buzulás felsőfokon

A kaftán alól idén is kivillant a tanga, volt pár coming out, bár egyelőre tényleg csak egy pár, sőt 2005-ben még a jobboldal is az anális behatolástól várta a magyar-román helyzet megoldását. De nem kizárólag a homoerotika jellemezte az esztendőt, bármennyire is drukkoltunk ennek. Volt például egy rakás tőzsdecsúcs, többen is köztársasági elnöknek látták magukat, a politikusok pedig elkezdték a mókás kulcsszavak sulykolását, retardált szavazópolgárok számára. Élje át újra a szép pillanatokat, aztán döntsön, mi volt a legjobb!

I. rész | II. rész | III. rész | IV. rész | V. rész | VI. rész

Az év államfője

Sólyom Lászlót választotta államfőnek az Országgyűlés tavasszal a leköszönő Mádl Ferenc helyére. De lehetett volna másképp is, nem voltunk messze attól, hogy Szili Katalin merevedjen le a következő öt évben minden zászlófelvonáskor. De talán akkor jártunk volna jobban, ha Horn Gyula beadja a derekát, vagy Mádl Ferenc újraindul?

Horn Gyula

Az egykori miniszterelnök, az MSZP önfeláldozó jolly jokere is bedobta névjegykártyáját a jelöltek közé. Állítólag az MSZP több tagja és az utca emberei is puhatolóztak nála, de ő hezitált, kérette magát, mert végig kellett gondolnia, hogy „egy köztársasági elnöknek a mostani helyzetben milyen feladatai vannak”. Horn Gyula szerényen még azt is a saját maga mellett szóló érvekhez csapta, hogy "a köztársasági elnöki tisztségen nem kell fiatalítani", mert ott fontosabb a tapasztalat, a rutin, a széles látókör. Legnagyobb sajnálatunkra azonban Horn nem lett valós jelölt, pedig biztos feldobta volna a fiaskó hangulatát.

Sólyom László

Az Alkotmánybíróság volt elnöke, az úgynevezett láthatatlan alkotmány kevés számú ismerőinek az egyike, aki a civilek jelölésének köszönhetően és a Fidesz aktív, valamint az SZDSZ passzív támogatásával költözhetett a Sándor-palotába. Szerény hivatalba lépése után egyből beszólt az Egyesült Államoknak, majd azzal lepte meg a népet, hogy rendhagyó módon nem szilveszterkor, hanem az újév első napján mondja majd el újévi beszédét.

Szili Katalin

Az idei év egyik legnagyobb vesztese, akiből csak majdnem lett köztársasági elnök. A koalíciós partner hozzáállását teljesen félreismerve hajszolta magát bele az államfőválasztási kudarccal járó megaláztatásba. Erre tett fel mindent, de nem ismerte fel időben, hogy megválasztására kevés az esély, ráadásul a sajátjai szavazatait sem volt könnyű megszereznie. Többen hiába buzdították visszalépésre, nem adta fel. A makacssága miatt pofont kapott, és az MSZP válságkongresszusán ki is fütyülték.

Mádl Ferenc

Göncz Árpád két ötéves ciklusa után 2000-ben a bűvészkalapból előhúzott Mádl Ferenc, az Antall-kormány művelődési minisztere ütötte ki az államfői posztra vágyakozó Torgyán Józsefet. A hibátlan jogérzékenységű Mádl (az összes alkotmányossági kifogását helyben hagyta az Alkotmánybíróság) mandátuma idén járt le, és, bár duplázhatott volna, ráadásul a Fidesz szimpátiaszavazásán is az első helyen végzett, nemet mondott.

Az év államfője

  • Horn Gyula
  • Szili Katalin
  • Sólyom László
  • Mádl Ferenc

Az év meleg helyzete

Politika és szex, tudjuk egy tőről fakadnak: néha politikusaink is azt teszik az országgal, amit mi hálószobáink mélyén néha partnerünkkel elkövetünk. Külön ízt ad a közéletnek, amikor a szex elé a homo szó is odakerül: ármány és szerelem, zsarolás, fellebenő fátylak, durva behatolások, B- azaz buzilisták és homályos mondatok szakállas bácsikról. Szavazza meg a legmelegebb helyzetet!

MGP, azaz Luzsnyánszky Róbert

A titkosszolgálatnak az átkosban is megvolt a magához való esze. Módszereikről a színházi kritikusok doyenje, Molnár Gál Péter lebbentette fel a fátylat Coming out című könyvében. A színikritikus 1963-ban azért lépett be a III/III-as csoportfőnökség kötelékébe, mert szexuális mássága miatt zsarolták. MGP Luzsnyánszky Róbert néven az egykori III-as főcsoportfőnökségnek dolgozott, és például Latinovits Zoltánról is írt jelentéseket.

A travikirály listája

Semjén bácsi szavai földindulást indítottak el. A travikirály Terry Black, aki mostanában ismét a lányokra szavaz, azt mondta: ha Semjén Zsolt nem mond le tisztségéről, közzé tesz egy listát – lényegében a telefonkönyvét -, rajta a parlament meleg és pedofil tagjaival. Rácz Károly nem a levegőbe beszélt. A mai aktív politikusok egy részét még a nyolcvanas évek ködös éjszakáiból ismeri, amikor az ifjú titánok már 16-17 évesen ízlelgették a férfiszerelem gyümölcseit. A lista nem csak minket érdekel: volt aki tízmilló forintot ajánlott fel érte Terrynek.

Szakállas bácsik

"Aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re" - ugye emlékeznek Semjén Zsolt elhíresült mondatára? Vajon mire gondolt mindezzel a jóságos, galambősz hajú fideszes-kereszténydemokrata nagypapa? Talán az SZDSZ-nek kampányolt? Hogyan is jön össze mindez egy mondatban, ami súlyosan diszkriminálja a szakállasokat. Kikérjük magunknak.

Szodoma a XVI. kerületben

A Jobbik a XVI. kerület képviselőtestületnek adományozta a saját maga által alapított Szodoma-díjat, mert szerintük a kerület vezetése felelős azért, hogy az egyik hazai melegszervezet aktivistája lehet náluk a nevelési tanácsadó igazgató-helyettese. A baj csak az, hogy a képviselőtestületnek semmi köze egy igazgató-helyettes kinevezéséhez, a szóban forgó pedagógus pedig, aki nem más mint Mocsonaki László, a Háttér Társaság a Melegekért vezetője, kifejezetten büszke arra, hogy Göncz Kinga és Lévai Katalin után őt is elérte a Jobik kénköves kitüntetése.

Homo James Bond

A kollektív tudattalanban oly sikeresen turkáló Kövér László novemberben a nemzetbiztonsági bizottság előtt vázolta fel átfogó titkosszolgálati akciójának tervét arról, hogyan is lehetett volna visszavágni a románoknak a Mucuska-gate-ért. Ha a románok csábos kémnőkkel akarták oldani férfi politikusaink nadrágszíját és nyelvét, Kövér szerint nekünk egy megfelelően kiválasztott homo James Bonddal kellett volna behálóznunk Nastase volt román miniszterelnököt, s ezzel igazolni a róla szóló pletykákat. Persze mindez államtitok, így mi nem tudunk semmiről.

A kőszegi alapszerv

A Vas megyei politikába zavararos nemi identitású aktorok is bekavarnak. A vasi szocikat még 2003-ban azzal vádolta meg a megyei cigány önkormányzat irodavezetője, hogy pénzért toboroz romákat a kőszegi alapszervezetbe. A szervezetet feloszlatták, de csak idén derült, hogy Vasban más is történt. Nevezetesen az, hogy egy tavaszi estén a romák felvásárlásával vádolt MSZP-s Szabó Bálint hátsójába állítólag behatolt a cigány önkormányzat vezetőjének és társainak alapszerve. Állítólag, mert ezt a romák természetesen rágalmazásnak minősítették., a MSZP legfőbb etikai bizottsága pedig az összes vasi pártszervezet feloszlatása mellett döntött.

Lassan jár az online buzilista

Novemberben próbált figyelmet sajtolni magának a Kacsa magazinos Menyhért Mészáros László frissen indult netkacsa.hu-ja egy közéleti buzilista ígéretével. Mailben lehetett kérni a prominens homárok 25-ös névsorát, de a site hirtelen elérhetetlenné vált, aztán amikor minden reményt elvesztettünk, egy hónap után mégis megjött a lista. A névsor szedett-vedett, de annál borzongatóbb felfedezés, hogy a netkacsa és a homárlista támogatója nem más, mint a révfülöpi Székely és társa Kft., akik elektromos energiát infravörös sugárzássá alakító fűtőtesteket forgalmaznak. És a jelmondatuk nem más, mint "A Nap melege az Ön otthonában". Értik, a Nap melege. Hahaha. Buzi sokat röhögünk karácsony és újév között.

Klára vagyok és még mindig leszbikus

Úgy látszik Magyarországon nem elég egyszer coming outolni. Ungár Klára idén többedszer vallotta meg másságát, most stílszerűen a Strucc című éjszakai műsorban. Az SZDSZ országos tanácsának és ügyvivői testületének tagja 2001-ben már írt önmagáról az Élet és Irodalomban, aztán 2002-ben megtette ezt a Kontextus című irodalmi folyóirat nyilvános estjén is, de ismétlés a tudás anyja. Vannak országok, ahol ez szavazatokat hoz egy pártnak, Magyarország valószínűleg nem ezek közé tartozik.

Kristóf vagyok és meleg

A Viva üdvöskéje leült Gyurcsány Ferenccel és gyermekével a stúdióba, elkészült a közvetlen hangú interjú, amelyben a miniszterelnökről kiderült, hogy ő is apa, és egy laza give me a five-val a nemzet nyilvánossága előtt este tízig elengedte csemetéjét egy buliba. Kristófról eddig csak azt tudtuk, hogy imádja Madonnát és plüssnyiszival alszik. A miniszterelnöki mélyinterjú után biográfiája egy új elemmel bővült: elmondta, hogy már öt éve él együtt egy nála húsz évvel idősebb rendezővel. Sok boldogságot, Kristóf!

Az év meleg helyzete

  • MGP, azaz Luzsnyánszky Róbert
  • A travikirály listája
  • Szakállas bácsik
  • Kristóf vagyok és meleg
  • A kőszegi alapszerv
  • Klára vagyok és még mindig leszbikus
  • Szodoma a XVI. kerületben
  • Lassan jár az online buzilista
  • Homo James Bond

Az év politikai szlogenje

Kéttagú összetett szavakkal hadakoztak a pártok 2005-ben, igazi tobzódása volt ez a szójátékok kedvelőinek, akik valamiért többen vannak a politikusok között, mint általában. Itt a nem mindennapi lehetőség, hogy osztályozza az elmésnek, viccesnek vagy csak egyszerűen szarnak tűnő szlogeneket!

Ígéretcunami

A nehéztüzérség zárótüzében talán sokak figyelmét elkerülte a szabad demokraták szómágusa, Kuncze Gábor őszi szüleménye, az ígéretcunami. Az SZDSZ, akárcsak kispárttársa, az MDF kampánya gerillamódszerrel mindkét nagyra tüzet nyitott.

Szélkakas

„Aki mindig úgy beszél, ahogy a szél fúj” - szól az MSZP szeptemberben bevezetett új szlogenje, amit a már jól ismert MSZP-brand, Orbán Viktor fikázása köré építettek. A szocialisták nem pazarolták a puskaport: egész oldalas fekete-sárga hirdetésekkel népszerűsítették az ellenzék vezérét támadó kampányukat, ami Gyurcsány Ferenc álláspontja szerint nem negatív kampány.

Luxusbaloldal

Még az ifjú baloldal lelkesen ízlelgette a szélkakasozást, Orbán Viktor októberben pörölycsapást mért a kormányra leluxusbaloldalizva annak a milliárdos vagyonnal rendelkező tagjait. Az egy összetett szóból álló szlogen luxus- előtagját ráadásul számos irritáló szóhoz hozzá lehet biggyeszteni, az így keletkező variánsokból rengeteget lőttek el a fideszes képviselők, luxusmedence, luxusprofit, hogy a legsikeresebbeket említsük.

Az év politikai szlogenje

  • Szélkakas
  • Luxusbaloldal
  • Ígéretcunami

Az év tőzsdecsúcsa

Az év tőzsdecsúcsa: Aki semmit nem csinált, csak ült még tavaly ilyenkor megvett részvényein, az is remekül járt az idén: bár a BUX összességében közel tízezer pontot utazott fel-le. Az év elején a pénzügyminiszter még a tőzsdére ment koccintani, mikor január 12-én az index átlépte a 15 ezer pontos lélektani határt. Hogy aztán meg se álljon a március 1-én elért, sokakat előre aggódásra késztető 18673 pontos csúcsig. És hogy aztán innen első körben egy ezer pontos, történelme egyik legnagyobb korrekciójának számító zuhanással egy több hónapos gyengélkedésbe kezdjen az index. Persze minden relatív: a májusban elért, a 15 ezres tartomány felső részébe eső mélypont az év elején még dupla koccintást is ért volna. Bár az elemzők zöme ekkor úgy vélekedett, hogy a csendes nyár után, talán év végére kúszhat vissza az index a 18 ezres magasságba, a bika már júniusban elindult, egész nyáron kitartott, szeptemberben az egyes vélemények szerint már túlértékelt piacot a hónap 28-ik napján elért 23 847 pontig lökve. Hiába az azóta közel háromezer pontos esés, az év végét jellemző 20 500 – 21 000 közötti pontszám egy év alatt bőven több mint harminc százalékos növekedést jelent, amire aligha lesz egyhamar újra példa.

Szeptember 28.

23 847 pont - mert a legnagyobb az igazi.

Március 1.

18673 pont - a középső az igazi.

December 29.

20858,16 - mert így is kaszáltam.

Január 12

15 053,60 pont - az első az igazi.

Az év tőzsdecsúcsa

  • Január 12
  • Szeptember 28.
  • December 29.
  • Március 1.
hirdetés
N;N;