Kiskarácsony

Szavazás - az év izéi

Az év útátadása

  • 24118. számú bodonyi bekötõút  - 926
  • M35, debreceni elkerülõ  - 441

Az év fegyvere

  • T-34  - 1108
  • Utcakő  - 872

Az év szökevénye

  • Budaházy György, a szélsőjobbos Rózsa Sándor  - 1257
  • Natascha, a jó szökevény  - 761

Ezerből kijön

Tesztek

A homár ajánlja

Posztol a Kisjézus

Legjobb zenék fenyő alá 2.

Karácsonyi Top 10 - olvasói lista

2006. 12. 25., 11:17 | Frissítve: 2006. december 25., hétfő 13:33

Úgy tűnik, sokunkban motoszkál a kérdés, vajon milyen zene szóljon karácsonykor, melyik lehet a legtökéletesebb aláfestés bejgliszeleteléshez, pulykatömködéshez, esetleg részeg nagymamákhoz. Köszönjük a sok olvasói levelet, lássuk, mi jutott be az idei toplista második fordulójába!

Band Aid: Do They Know It's Christmas

A legtöbb olvasói szavazat erre a számra érkezett, ami minden jótékonysági szuperprodukció nagypapája. Mivel minden sztárnak kb. egy másodpercnyi szöveg jut, probálják a maximumot kihozni a helyzetből, és a legrövidebb szövegfoszlányt is hátradobott fejjel, kétségbeesetten vicsorogva adják elő. Ezen kívül még ez a szám világrekorder a "legtöbb lehúzható bőr" kategóriában is, hiszen évente készül egy új verzió, a legerősebb persze a diszkó-átirat Kylie Minogue-gal, Jason Donovannal, és feltűnik a színen a Bros is!

The Pogues with Kirsty McColl: Fairytale of New York

A kelta punk szülei alkoholista karácsonyi veszekedésre invitálnak minket. Összejövünk egy leszakadt drogos csajjal, kicsit vitatkozunk, majd összebújva alszunk el valami koszos buszmegállóban. Talán akkor vagyunk a leglazábbak, ha ezt akasztjuk a fa alá.

Kim Wilde & Mel Smith: Rockin' Around The Christmas Tree

Rossz poénok sorozatával fáraszt minket az angol páros. Gyermekkorunk popsztárja és a nálunk kevésbé ismert humorista közepesnél is gyengébb bohózatában szaxofonozó télapó és ufószobor is feltűnik az ünnepi készülődés közben. Mindez legalább annyira vicces, mint a Maksa Híradó.

Shakin Stevens: Merry Christmas Everyone

De rossz! Ez a lehalkított punk dobalap olyan lakodalmas lendületet ad a számnak, hogy furcsán mosolygok tőle, mint akinek hasmenése van. De hiszen a karácsonytól is pont ez az érzésem, akkor viszont ez a szám zseniális!

*NSYNC: Merry Christmas, Happy Holidays

A másnapos mikulás miatt majdnem elmarad a karácsony, de szerencsére a néger kisfiúnak remek ötlete támad: majd egy nyálas popzenekarra bízzuk az ajándékosztást! Erre a számra szeretnék szinkrontáncolni a nagymamámmal, meg kinyújtott karral mutogatni a családtagjaimra, miközben adom nekik a sok ajándékot. Természetesen nyitott szájjal mosolyogva bólogatnék közben. Remek kis részlet, ahogy a hajléktalanokat alakító színészeknek direkt össze van kormozva az arcuk, a stylist biztos valami régi festményből indulhatott ki, hiszen élőben még soha nem látott csövest.

Billy Mack: Christmas Is All Around

Sokan szerették volna a listára juttatni ezt a számot, de én gyanítom, hogy főleg a télapóruhás csajok miatt. Egy rettenetes dal iszonyatos feldolgozása, a kokainista énekes maszturbál a mikrofonállvánnyal, aztán meglepetésszerűen sztár válik belőle. Legalábbis az Igazából szerelem című örökbecsű film szerint. Ugyan egy nem létező előadó számáról van szó, de karácsony van, csináljunk úgy, mintha.

Enya: Silent Night

A szintetizátorhangú Enya huszárjelmezben énekli a klasszikus dalt, csak halandzsa átiratban, és olyan mereven néz maga elé, mint akinek egy komplett karácsonyfa van fennakadva a seggében.

Queen: Thank God It's Christmas

Hatalmas pergődobokkal tűzdelt, bajuszos karácsonyt kívánok mindenkinek! Itt a bizonyíték, hogy az értelmetlen szöveg a teátrális mozdulatoknak köszönhetően szinte már működik.

Cliff Richard: Mistletoe And Wine

Cliff Richard kitűnően hozza az osztrák popzenészt. Tipikus bajor dülöngélős himnusz monumentális hangszerelésben, kevesebb is elég lenne ahhoz, hogy fejvesztve kimeneküljünk egy túlzottan befűtött bevásárlóközpontból.

Wizzard: I Wish It Could Be Christmas Everyday!

Végre egy zenekar, aki még karácsonykor is nagykanállal fogyasztja az LSD-t! Belegondolni is rossz, hogyan kerülhetett az a nagy adag kék festék a sámánmikulásnak öltözött énekes arcára. A többiek is egytől egyig csehszlovák rajzfilmfigurára gyúrnak, a Muppet Show-fejű dobos pedig minden drogprevenciós törekvés rémálma lehet. Érthetetlen, hogy hogyan engedhettek ártatlan gyerekeket egy ilyen mértékben szétcsapott zenekarral egy színpadra.

Futottak még:

Frankie Goes To Hollywood: Power of Love
Sting: Gabriel's Message
Paul McCartney: Once Upon a Long Ago
Brian Setzer Orchestra: Jingle Bells
The Darkness: Christmas Time
Darlene Love: All Alone On Christmas
Bruce Springsteen & The E Street Band: Merry Christmas Baby
Ramones: Merry Christmas
Crazy Ken Band: Hallelujah Xmas
Monty Python: Christmas in Heaven

hirdetés
N;N;