Öregszexszel reklámozza a bringázást a GKM

2008.04.18. 16:18
0 hozzászólás

Az autósok impotensek, viszont rajonganak a teáért. A biciklisták pedig öregfejjel is a féktelen erotika megszállottjai, legyen szó civilekről vagy postásokról. Ez derül ki egy videómegosztókon terjedő klipből. A rövidfilmben feltűnik a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) egyik programjának, a Kerékpáros Magyarország programnak a neve, ami a kúrós kontextusban olyan ambivalens, hogy mi elsőre úgy gondoltuk: ez nyilván valami ízes, civil, városi biciklis geg lesz.

 

 

Megkerestük Bodor Ádámot, a kerékpáros ügyekért felelős miniszteri megbízottat, aki meglepetésünkre elmondta, hogy a markáns film a minisztérium megrendelésére készült, és valóban a tavaly meghirdetett kezdeményezésüket reklámozza. A 2007 és 2013 közt bonyolódó programra előirányzott 56 milliárd forint nagy részét kerékpáros létesítményekre, kerékpárutakra, a kerékpárbarát közlekedés feltételeinek javítására fordítanák.

Ennek keretében a héten írtak ki pályázatot 14 milliárd forintos összegben. Ez a pénz 4-500 kilométernyi kerékpárútra elég, mondta Bodor Ádám. A kerékpáros célra fordított összeg nagysága rekord, tette hozzá, megjegyezve, hogy ezen a területen persze „könnyű rekordot dönteni”.

A program civil szervezetek bevonásával zajló korábbi egyeztetésén hangzott el, hogy a pénz egy részét szemléletformálásra kellene fordítani. Így vetődött fel a gerillakampány ötlete.

A film elkészítésére egy titkos gerillamarketing ügynökséget kértek fel. A minisztérium célja az volt, hogy bemutassák: biciklizni önmagunk, a saját jó hangulatunk és egészségünk miatt fontos. Hiszen mikor a munkába igyekvők reggel felülnek a kerékpárjukra, jellemzően nem olyan magasztos célokra gondolnak, mint a környezetvédelem vagy a progresszív városi közlekedés.

Ebből az ötletből nőtte ki magát a vadul kefélő idős pár és az impotens autósok sztorija.

A minisztérium folytatná a kampányt. A korábban kiírt ötletpályázatukra érkezett forgatókönyvek közül kettő megvalósításával foglalkoznak. Információink szerint azok nem az időskori szexualitás témáját folytatják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?