Kórházban született a Bicikli Filmfesztivál

2008.07.21. 14:15

Brendt Barbur gyanútlanul biciklizet New Yorkban, és azon töprengett, hogy mennyire kellemes, biciklibarát város New York, akárcsak San Francisco, ahonnan nem sokkal korábban költözött át. Ekkor lett áldozata a klasszikus biciklis balesetnek: egy furgon sofőrje az orra előtt vágta ki az ajtót, Barbur pedig egyenesen belebiciklizett, gellert kapott és berepült egy szembejövő busz alá.

Barburt hetekig kórházban ápolták, megsérült a gerince, szétszakadt a térde, kificamodott a válla, megrándult a nyaka és eltört az állkapcsa. „Nem volt annyira rossz, közben jutott eszembe a Bicikli Filmfesztivál ötlete, és elhatároztam, hogy a negatív eseményeket pozitívvá fordítom” – mesélte a San Francisco Chronicle-nek.

Nyolc év alatt a filmfesztivál kinőtte magát, 17 városban mutattak be filmeket, mindegyik alkotás valamilyen módon kapcsolódik a kerékpározáshoz, de tartanak például partikat és kiállításokat is, a látogatók száma 2008-ra elérte a 100 ezret.

A program városonként eltért, idén összesen 75 filmet mutattak be, majdnem mindegyiknek ez volt a premierje. Barbur elmondta, hogy csaknem 500 pályamű érkezett Európából, Ázsiából és Amerikából, ezekből válogatták össze a négynapos programot.

„A Bicikli Filmfesztivál a biciklizést ünnepli.”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport