Színes vonalakat gányoltak a bicikliútra

2008.09.15. 11:20
21 hozzászólás

Végzik az utolsó simításokat az Alkotmány utcai bicikliúton, egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy az Alkotmány utca és a Bajcsy Zsilinszky út sarkán a közelmúltban felfestettek egy zebrát. Az ötlet egyébként hasznosnak tűnik: a gyalogosok így könnyebben észreveszik, hogy figyelni kell a járdán vezetett bicikliúton haladókra.

Annak tehát örülhetünk, hogy biztonságosabbá, kényelmesebbé teszik a közlekedést a gyalogosok és a bringások számára is, ha már amúgy a járdán kell tekerni.

Az azonban elgondolkoztató, hogy ha már megvalósítanak egy jó ötletet, miért kell összegányolni. A zebra fehér csíkjait simán ráfestették a díszburkolatra, a sárga vonal felfestését viszont más elvek vezérelhették. Kihagyták a díszköveket és valamiért a bordó burkolat formáját sem sikerült követni. A kopott oszlopokat pedig talán említeni sem érdemes. A képen viszont látható az is, hogy a gyalogosok nem a bicikliúton állva várják a zöldet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?