Retróbringa: esztétikai verseny

2008.11.05. 10:46

Mióta divat lett a retróbringa, egyre többen tartanak második, harmadik kerékpárt is. Nyáron, aki tehette, lement Devecserbe, és bevásárolt 10-20 ezerért, mondjuk, egy Puchot, hogy otthon kipofozza, de sokan jóval drágábbért budapesti boltokban szereztek be felújított régi darabokat, hogy a mindennapra használatos kerékpár mellett legyen egy olyan is, amivel lehet villantani.

 
2008 (többek között) az öreg Peugeot-k nagy éve lett Budapesten. A szabadtéri kocsmák előtt a meleg augusztusi estéken néha már többségbe kerültek az újrafestett, néhány vadonatúj alkatrésszel feldobott gépek a szériabiciklikhez képest.
 
 
 
Büszkeség tárgya a régi vázak konzervatív geometriája, a részletek kidolgozottsága, a mai kerékpároktól elütő, szokatlan elegancia.
 
 
A tiszta esztétikum bicikliparkolókban dúló nyári háborúját a Kerékagy megpróbálja egy novemberi szépségverseny keretei között újraéleszteni.
 
 
Kedvcsinálónak két forrásból mutatunk be néhány csodadarabról készült fotót: egy angyalföldi bringás bolt tulajdonosának gyűjteményének darabjait és a szomszéd fodrászbarátunk kedvenc retróbringáját.
 
 
Ha neked is van, küldd be a fotóját és, hogy honnan és mennyiből hoztad össze, ide, a kerekagyblog@gmail.com- ra!