Van-e 365 magyar biciklis cicca?

2009.03.19. 16:09

Nagy kísérletnek lehet szemtanúja a szép nőkre hagyományosan büszke magyar nemzet. Beindult a Hungarian Cycle Chic, a sikkes bringások magyar fotó oldala.

Az elején volt a szájt, a Coppenhagen Cycle Chic, amelyik dán főváros utcáin nap, mint nap, szélben, fagyban, kánikulában szakadatlanul hömpölygő biciklis tömegek stílusos figuráiról közölt fotókat. Kevés szöveg angolul, leginkább érdekes kerékpárosok fotói, főleg csajokról, csizmákról, városi biciklizőkről, a koppenhágai életérzésről. A dán fővárosban állítólag 500 ezren kerekeznek rendszeresen, a lakosság több mint harmada.
 
 
Máshol nem nagyon tudnak ilyen arányokat felmutatni, de azért sok nagyvárosban megirigyelték, hogy náluk miért nincs sikkszájt. Lett Kanadában, Hollandiában, Németországban, Nagy-Britanniában, Portugáliában, sőt Lengyelországban, és nemzetek feletti formátumban is.
 
 
És most a magyar bringások is megmutathatják a világnak, hogy benne vannak a sikk nagy világáramlatában. Persze nem arról van szó, hogy csak a csajok, de hát valahogy mindig úgy alakul, hogy fotogénebben. A kezdő képfelhozatalon is jelzi előre.
 
 
Optimisták vagyunk. És mi sem mondunk le, a téma vizuális megközelítésének jövőbeli közléséről.