Bringaútinfó - zűrös bringautak fotói

2009.08.07. 18:10

Én személy szerint eleget zötykölődtem már a budai rakparti bringaúton ahhoz, hogy ezt csupán az ellenségeimnek kívánjam - ennek ellenére a jelenleg is folyó építkezések kivitelezői még mindig meg tudnak lepni.

Például a Margit híd utáni szakasszal, ahol csomópontot építenek és ezért 100 méterre konkrétan  megszüntették a  bicikliutat.

darthwalk - Bringaútinfó című albuma

Bár a fotókon úgy tűnhet, mintha lenne menekülő útvonal, ez kitáblázva sehol sincs,  útpadkák és buszmegállók nehezítik a közlekedést, nem is beszélve a munkagépekről és teherautókról, amik mintha direkt, vagy csak simán fogalom nélkül barikádoznák el az utat.

darthwalk - Bringaútinfó című albuma

Egy másik Angyalföldi bicikliutat is felbontottak anélkül, hogy táblákkal, korlátokkal terelték volna el a biciklistákat, itt sem jobb a helyzet.

darthwalk: DSC 3403

A 18-as villamost keresztező tabáni bringaút átkelőnek mély árkaira - amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy beleragadjon a kereked, ráadásul a villamossínek közepén - deKata hívta fel a figyelmemet.

Úgy gondolom, hogy itt az ideje, hogy minden kerékpáros akinek lehetősége és ideje van rá, fényképezőgépet ragadjon és dokumentálja a vállalhatatlan úthibáktól kezdve a megalázó útfelbontásokon át minden olyan helyzetet ami ellehetetlenít avagy veszélyessé tesz egy bicikliutat.

A fotókat az Indafotóra töltsétek fel, a képeket legyen rajta a bringautinfo címke. Ide kattintva feltöltheted a fotót és fel is címkézzük neked!

A képeknek legyen képaláírásuk, hol fotóztad, miért, mi volt a gond, mire kell vigyázni annak aki arra kerekezik.

(Külön kiemelnénk, hogy NEM bringaúton parkoló kocsikat várunk - ha ilyet láttok, azt küldjétek be a Parkolási szégyenfalra, a Budapest blogba! :)