A szultánnak dedikálták a biciklizést

2009.08.17. 11:11

Bruneiben egzotikus és menő vállalkozás lehet a kerékpározás.

Az ország hírügynöksége hosszas cikkben beszámolt arról, hogy a fejlesztési miniszter, Pehin Orang Kaya Hamzah Pahlawan Dato Seri Setia Awg Hj Abdullah bin Begawan Mudim Dato Paduka Awg Hj Bakar és helyettese, Dato Paduka Dr Awg Hj Mat Suny bin Hj Mohd Hussein vasárnap részt vett a tárca által szervezett kerékpáros kiránduláson.
 
A bringatúrát Őfelsége, a szultán, Brunei uralkodója 63. születésnapja alkalmából rendezett ünnepség sorozat részeként szervezték.
 
 
Az uralkodó két éve, a 61. születésnapján
 
Indulás előtt az ünnepségsorozat főfelelőse mondott köszöntőt, majd a megjelenteket a Talgo Szépség és Fitness Stúdió képviselői bemelegítéssel készítették fel az útra.
 
A minisztérium közleménye szerint a közelebbről nem meghatározott hosszúságú túrán az ország összes mountain bike rajongója részt vehetett. Akik sikeresen teljesítették a távot, teljesítményükről oklevelet is kaptak.
 
A szultánsággal kapcsolatban eddig biciklizés nem nagyon került szóba. A hírekben általában az uralkodónak és családjának a motorizáció iránt érzett olthatatlan érdeklődése a fő téma. A szultán autóparkjának méreteiről ugyanis még pontos számok sincsenek, csak becslések. Autóinak száma, amelyek között nagy hányadot tesznek ki a Ferrarik, Rolls Royce-ok, Lamborghinik, Bentley-k és Bugattik, valahol 3 és 5 ezer között lehet.

 

Egy átalakított Rolls Royce a flottából