Mintha atomtámadás érte volna a Margit hidat

2009.08.25. 08:52

Azt mindenki tudja, sokszor elmondták már, hogy a Margit híd felújításának idején nem szabad biciklizni a hídon, csak a gyalogosok, a BKV járművei és a taxik számára szabályos az átkelés. Látványra egyébként elég meglepő a híd, főként éjszaka, amikor kihaltságával együtt leginkább atomtámadás utáni hangulatot idéz. Leteszteltük, hogy biciklivel hogyan lehet átjutni. Az eredmény: megoldható, és jó, hogy lehet, de gyorsnak semmiképpen nem lehet nevezni.

margitlez19

A járdán haladás rosszabb a felújítás előtti állapotokhoz képest, mert a Pest felé vezető úttest burkolatát már felbontották, ezt a részt kerítés védi, ami elvesz a járda szélességéből. Így a megszokottnál keskenyebb járdán osztoznak a biciklisek és a gyalogosok. Kötelességből megjegyezzük, hogy a járdán tekerni szabálytalan, tolni kell a biciklit. Egyébként még tolva is gyorsabb az átjutás, mintha másik hidat útba ejtve kerülünk.

margitlez20

Aki az úttestet választja, annak különösen elszántnak kell lennie, csak a villamosínen és a Buda felé vezető úttesten lehet közlekedni, így ott zsúfolódnak össze a villamosok, buszok és taxik. Aki elég bátor, és nem zavarják a füle mellett dübörgő buszok, villamosok és centizgető taxisok, gyorsan átjuthat a hídon, de ez elég távol van a kellemes kerékpározástól. Hallottunk egyébként olyat is, hogy a híd végén strázsáló biztonsági őrök leparancsolták az úttestről a bicikliseket.