Gyalogosbarát bicikliskampány a Margit hídon

2009.08.28. 12:57

Hivatalosan nem lehet biciklizni a Margit hídon, a kerékpárosoknak le kell szállniuk, hogy a túlpartig tolják a járművüket. 

A Critical Mass szervezői azonban tudják, hogy mennyire életszerűtlen ez azon a járdán, amelyen a felújítás előtt is osztoztak a gyalogosok és a biciklisek. 

Ezért inkább a békés egymás mellett közlekedést célozták meg, és csütörtök este a toleráns biciklizés módozatait ismertető plakátokat ragasztottak ki. A két hídfőnél gerillastílusban kiragasztott plakátok arra kérik a bicikliseket, hogy ha tekernek, akkor azt lassan tegyék, ne csöngessék le a szabályosan közlekedő gyalogosokat, ne tolakodjanak és legyenek előzékenyek.

Az illegális plakátolás persze nem szép dolog, de ha a főpolgármester kreálhatott traktoros táblákat, akkor talán a balesetmentes közlekedést propagáló plakátok sem szúrnak szemet senkinek.
 
(Update: Valójában mégsem olyan egyértelmű, hogy tilos-e biciklizni a hídon. A CM-csapat beszámolója szerint a következő táblakombináció megfejtése után kellene szabályosan közlekedni: jelenleg gyalog- és kerékpárút tábla van kitéve a járdára. Előtte pedig van egy behajtani tilos, kivéve bkv, taxi, kerékpár tábla, majd egy behajtani tilos, kivéve engedéllyel tábla.)