Felfüggesztett börtön a bringást fenyegető taxisnak

2010.04.30. 13:54

Egy 2007 nyarán lezajlott autós-kerékpáros (férfi-nő) összetűzés végére tett pontot három év után a bíróság. A sértett, Pegi az alleycat.hu-n írta meg az egy év felfüggesztettel végződött sztoriját, ami azzal kezdődött, hogy a Gellért tér környékén véletlenül kétszer ugyanazon taxis elé gurult be a piros lámpáknál.

A sofőr a második alkalmat már nagyon nehezen tűrte, ezért becsmérlő hangnemben kezdett kiabálni a futárlánnyal a lehúzott kocsiablakon keresztül. A lány megpróbálta verbálisan helyretenni, amit a taxis azzal reagált le, hogy ráhúzta a kormányt, majd gázt adva elszáguldott a helyszínről. A bringás szerencséjére az esetnek volt szemtanúja is.

A feljelentés után került a történetben egy újabb csavar, amikor a lány egyik rokonával taxit hívott, és pont Gellért téri ellenfele kapta meg a fuvart. A sofőr nem ismerte meg a lányt, sőt, menetközben a bicikliseket szidva épp az ő történetével traktálta, hogy „elütött egyet, és a hülye kurva feljelentette, de ő majd túljár a rendőrség eszén, bejelenti, hogy elvesztette a jogosítványát, az újat bevonják, és a régit használhatja”.

A lány természetesen bejelentette a saját ügyében beállt fordulatot a rendőrségen, akik így már felkészülten várhatták, hogy a sofőr jelentkezzen egy új jogosítványért. És jelentkezett is.

A bíróság minden vádpontban bűnösnek találta a sofőrt, az ítélet két évre felfüggesztve egy év börtön, két évre bevonták a jogosítványát, és még 30 ezer forintos pénzbírságot is kiszabtak rá.