Egy év szünet után bukkantak fel a munkások Bem rakparti bringaúton

2010.06.10. 09:34

Tavaly márciusban bontották fel az EuroVelo 6-os kerékpárútvonal részét képező a Bem rakparti bringautat a budai csatornaépítkezés és az ahhoz kapcsolódó villamospálya-felújítás miatt, de a március végére tervezett átadás elmaradt, mert a főváros nem tudott dönteni, hogyan állítsák helyre az utat.

darthwalk: Első nap ennyit bontottak fel

209 július végén a kivitelező Strabag végül megelégelte a várakozást és ideiglenesen lebetonozta a bringás-gyalogos járdát, elhárítva ezzel az előző hónapokban fennálló közvetlen balesetveszélyt, majd levonult a munkaterületről.

A főváros közben rájött, hogy uniós pénzből nagyon jól meg tudná finanszíroztatni a Duna-parti útvonal rekonstrukcióját, ezért a tervezésbe kezdett. A pályázat viszont valahogy mégsem jött össze, így újra a Strabagra hárult - ahogy ez az eredeti szerződésben is szerepel - a helyreállítás. A cég azonban a főváros miatt fébehagyott munka újrakezdésével nem sietett, sőt kivárt a szerződésben foglalt végső határidőig.

Ezért közel 11 hónappal később, ma újra megkezdték a munkát. A Döbrentei térnél teljes szélességében lezárták az utat járdával együtt.

darthwalk: Egyáltalán nincs kitáblázva a terelés

Kerülő útvonal reggel fél 8-kor még nem volt kitáblázva, csak 40 méterrel arrébb a Fő utca felé, ezért sok kerékpáros a villamossínen folytatta útját.

Az építkezésen dolgozóktól annyit sikerült megtudnunk reggel, hogy a felújítás egy hónapig fog tartani és új aszfaltot kap az út.