Új piszkos biciklitolvajtrükk a belvárosban

2010.07.27. 10:03

Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A neten fedeztük fel a pórul járt biciklista beszámolóját, amely egyből felpumpálta a vérnyomásunkat, és gondolkodóba is ejtett minket.

A srác a 400 nevű kocsma előtt kötötte le a biciklijét, majd amikor visszament, meglepő dolgot vett észre. A kerékpár nem tűnt el, sőt. Még egy lakat volt rajta. Az erős láncot képtelenség volt elvágni, és különben is késő este volt, úgyhogy a bicikli tulajdonosa jobb ötlet híján gyalog ment haza. Másnap természetesen feleslegesen tért vissza, biciklijének csak a hűlt helyét találta.

A nemzetközi szakirodalmat áttanulmányozva kiderült, hogy máshol sem ismeretlen a trükk, de nem tartozik a legelterjedtebbek közé.

A módszer azért igazán gyűlöletes, mert nem nagyon van ellenszere. Odahívhatjuk egy fűrésszel felszerelt barátunkat, de a lakatok eltávolítása közben hogy bizonyítjuk, hogy a bringa a mienk, és nem mi vagyunk, akik a plusz lakatot rárakták? És még ha van is egy bizonyító erejű fotónk, vajon megengedi-e a programunk, hogy éppen akkor ne mozduljunk a duplán lelakatolt bringánk mellől? A jogállam hívei megpróbálhatnak meggyőzni egy rendőrt, hogy álljon velük lesben, amíg nem érkezik meg a gaz lakatoló, de van olyan rendőr, aki hajlandó egy bokorban feküdni velünk akár 12 órán át? Várjuk az olvasók ötleteit is, hátha többen kapnak ötletet a megoldáshoz, mint ahányan ráéreznek az új trükk ízére.