Los Angeles polgármestere megvilágosodott, aztán könyökét törte

2010.07.28. 14:22
15 hozzászólás

Antonio Villaraigosa, Los Angeles polgármestere tavaly kezdett kampányolni a biciklizés mellett, a napokban maga is kerékpárra ült. A kampányból nagy zakózás és kéztörés lett.

Los Angeles első emberének a tavaly decemberi koppenhágai klímakonferencián támadt megvilágosodása. Hazatérve zöldebb energia-felhasználásról, és természetbarát technológiák meghonosításáról kezdett beszélni. A zöldebb városért folyó kampányban azt is hajlandó volt beismerni, hogy eddig nem támogatta eléggé a kerékpározást. Ezen a téren nekem is és a városnak is jobb munkát kell végeznünk – mondta az egyik rádióinterjújában.

Antonio Villaraigosa tartva magát az imázshoz, a hétvégén kerékpárra szállt. A tengerparti bringázás gyorsan véget ért, miután egy taxis elé vágott, ő pedig eltörte a jobb könyökét.

A baleset után a város biciklis bloggerei nem kis kárörömmel olvasták a polgármester fejére korábbi ígéreteit, hogy legalább most leckét kapott a valós helyzetből, abból, hogy az autósok a legkevésbé sem tisztelik a kerékpársávokat.

Villaraigosa még fel is bőszítette a kerékpárosokat, mert balesete után is a kerékpárosok saját felelősségét emelte ki, és azt emlegette, milyen rendes volt a taxis, miután felismerte áldozatában a polgármestert.

Villaraigosa ugyanakkor jelezte nm hátrál meg, a sérülés után is fog biciklizni. A polgármesternek készen van egy 3,2 millió dolláros programja, amely az autós városban több mint 1600 mérföldnyi kerékpárút építését célozza.