Öt dollárért vette meg az utcán a Tour-győztes MTB-jét

2010.08.15. 20:22

Kis haszon reményében vette meg öt dollárért a lapos gumikkal és törött pedállal árult biciklit Greg Estes egy Kentucky állambeli városka utcai kiárusításán. Az owentoni férfi azt tervezte, hogy kicsit javít a gépen, és akár száz dollárt is kereshet a mountain bike-on.

A férfi kis internetes kutakodás után rájött, hogy egy egyedi darab, egy Cyco-Path Bikes kerékpár került a birtokába, és az is világos lett számára, hogy a pedál nincs eltörve, hanem egy annyira új és egyedi szerkezettel látták el, hogy a környéken még senki nem látott olyat. És az is kiderült, hogy a bicikli direkt Floyd Landisnak, a számos versenyt, többek között a Tour de France-t megnyerő (ám dopping miatt végül diszkvalifikált) amerikai versenyzőnek készült, aki 2007 a Coloradóban tartott 100 mérföldes Leadville Trail mountain bike versenyen ezzel a géppel vett részt.

A kutatás után Estes hamar tisztába jött azzal is, hogy az ötdolláros biciklin nem százat, hanem több ezret kaszálhat. Az egyedi MTB ugyanis 8000 dollárba került, amikor Kaliforniában összerakták.

Estes szerint a bringa most az ő tulajdona, de azt furcsállja, hogy eltűnését eddig sehol sem reklamálták, így nem tudni, hogy lopott-e. Ha tiszta a bicikli pedigréje, a szerencsés kezű vásárló ma is kérhet érte akár 6000 dollárt is.

Update: A kommenteknek engedve, itt az egyetlen kép, amit a megvásárolt bringáról az owentoni világlap közölt, és találtam egy képet 2007-ből, amikor Landist még ugyanazzal a géppel kapták le a fotósok.